torsdag, januari 13, 2022

Utmaning: undvik tegelstenarna!

Det är alldeles tydligt: man förväntas planera sitt liv. Visste man det inte innan, så inser man det när man exempelvis får frågor som den helgfråga Mia i bokhörnan ställer i dag: Har du någon bokutmaning för 2022?

Nej, vis av skadan avhåller jag mig från sådant, det blir nån sorts lästävling, och det passar mig inte. Var på väg in i Kaosutmaningen en gång, men insåg att jag aldrig skulle gå i mål. Sak samma med det som hette Blogg 100 (handlade inte om böcker iofs) och det här med att läsa pristagare av en viss sort eller efter ett intressant tema ... avstår.

Säkert kul för många andra som både vill och kan, men för mig är nog utmaningen att hålla liv i läsningen tillräcklig. Det gäller att inte låta tegelstenarna ta död på lusten. De måste, för min del, undvikas. Men Tisdagstrion svarar jag nog på  räknas det som en utmaning?

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Jag förstår hur du menar. Jag är dock förtjust i Kaosutmaningen eftersom den får mig att nosa upp lite böcker som jag annars antagligen inte skulle ha läst.

  SvaraRadera
 2. Blogg 100 var jag med i två gånger tror jag. Jag bloggar ju dagligen, så det gjorde ju ingen större skillnad att delta i temat. Den utmaningen saknar jag faktiskt, men jag tror nog att killen som höll i temat var lite besviken att han inte fick fler "seriösa" bloggare som genererade några nya kunder åt företaget han jobbade för.
  Nu deltar du och jag ju redan i ett antal utmaningar". Det räcker. Å du är ju ingen utpräglad bokbloggare heller längre tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt min egen uppfattning har jag aldrig varit ren bokbloggare och har heller inte för avsikt att bli det. Jag vill plocka upp lite av varje, smått och gott, och fortsätter nog med det - att hoppa på diverse utmaningar är dock ett knep om fantasin tryter ...

   Radera
 3. Jag tänkte igen delta i några utmaningar. Men funkar det inte så funkar det inte- jag är inte den som känner mig misslyckad om jag inte går i mål med en utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej dt behöver man verkligen inte göra! SÅ viktigt kan det inte vara!

   Radera
 4. lästävling... vem tävlar man med??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många, som jag uppfattar det. Vem klarar en utmaning på kortast tid exvis?

   Radera
 5. Du kämpar med din läslust du. Jag kämpar med att få tid till att hinna läsa så mycket som jag vill! Vilket mannen min tycker är för mycket. 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där attackerna av att inte-vilja-läsa är väldigt trista, jag hoppas att de inte blir för många bara.

   Radera
 6. Jag har kanske redan berättat att jag slutat skriva om böcker jag läser. Möjligen om det av författare jag känner, men jag vill känna mig fri att läsa precis det jag för dagen vill.

  Jag bara stönar när jag ser folk lägga upp bilder på bokhögar som de längtar efter att suga i sig. Oftast med titlar jag aldrig har hört talas om ... och då är jag ändå skapligt alert på vad som ges ut.

  Bokcirkel har jag heller aldrig velat vara med i. Jag fick nog på universitetet när vi dissekerade böcker i detalj. Jag är inte säker på att författaren ens hade en tanke på allt som våra lärare tolkade in. Hur jag törs tro det? Jo, jag har fått tolkningar på mina sångtexter som jag aldrig hade kommit på själv. (Rätt kul, tycker jag!) Därmed ställer jag mig dock inte jämsides med nobelpristagare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag recenserar ju inte heller, ber inte om gratisex av nyutkommet. Har heller aldrig varit med i en bokcirkel trots att jag "alltid" läst. Och nog kan man förundras ibland över jättesmarta tolkningar av något man trodde var en tämligen enkel berättande text!

   Radera
 7. Läser gör jag oftast gärna men en bokutmaning känns främmande för mig. Sen är det kanske en definitionsfråga vad som är en utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det har du helt rätt i: man kallar det för en utmaning men kanske är det i grunden mer en uppmaning ...? Spela roll! Vi väljer läsning som vi vill!!!

   Radera
 8. jag känner mig fri att vara med eller inte; börja och upptäcka att det inte fungerar då slutar jag.jag bestämmer själv; helt och hållet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, skönt att bestämma själv!

   Radera
 9. Jag kommer inte ha någon utmaning i år, känner att tiden inte räcker till

  SvaraRadera
 10. Helgfrågan och Tisdagstrion är de bokutmaningar jag hoppas kunna delta i under året, får se om jag förmår fullfölja åtagandet. Men nej, det blir inga regelrätta utmaningar för mig heller. Min läslust kräver en viss flexibilitet. Avhåller du dig från alla tegelstenar eller från en särskild sort?

  SvaraRadera