fredag, januari 21, 2022

Med sikte på mål

Fredag morgon eller ska vi säga förmiddag  det där med att ha sovmorgon utan väckarklocka är en lyx som jag verkligen uppskattar. Och med tanke på dagen klickar jag mig raskt över till Elisa Matilda som publicerat fem fredagsfrågor. Blir påmind om talesättet att om man siktar mot himlen kommer man kanske i alla fall till trädtopparna ...

 1. Vad gick du i mål med senast? Ett stort korsord som gjorde motstånd. Firade det med en kort runda med dammsugaren.
 2. Vad blir du inte klar med? Rensning av garderober, bokhyllor och det rum som tyvärr blivit samlingsplats för allt möjligt. Dessutom diverse handarbeten, så kallade UFO:s (UnFinished Objects).
 3. Hur skulle du vilja göra om hemma? Så glad över fräscha badrum (klara i december) att jag egentligen är rätt nöjd. Fast en ny diskbänk hade varit bra.
 4. Vad siktar du på i helgen? Bli av med förkylning.
 5. Vad är något du vill göra i år? Hoppas intensivt att vi kan göra någon liten resa utomlands, utan munskydd.  
Denna "huvudbonad" har absolut ingenting med dagens inlägg att göra. Men jag
tycker att den är helt otrolig – och rolig dessutom! Det är en  krona i vintermodell (?)
som burits av kronprinsessan Margareta, Gustav VI Adolfs första fru som dog ung.
Den pälsklädda kronan med tofs (!) fanns med på utställningen "Daisy" som visades
på Stockholms slott nyligen. Du kan läsa om den här.
Copyright Klimakteriehäxan

28 kommentarer:

 1. En liten resa vore trevligt.

  Ja, det var tragiskt med kronprinsessan Margareta. Hon dog när hon väntade sitt sjätte barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas på resa!!!
   Ett sorgligt öde, Margaretas. Men en väldigt bra historia! Vet inte om du läste min text som jag avslutar med att jag tycker det finns en jättebra tv-serie att göra om henne!

   Radera
 2. Än har jag inte börjat sukta efter någon utlandsresa, jag som var så resglad! Men umgänge vill jag ha. Känner mig för social för att gå ensam varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite originellt var det att åka till Oslo över natten härom sistens, det kallade jag för en utlandsresa ... det skulle jag knappast ha gjort för ett par år sen!

   Radera
 3. alla vill ut och resa. jag också. bångstyriga korsord kan göra en lätt manisk. sudokun och illvilliga krypton också. konstig belöning. visst vore du värd något bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja en sväng med dammsugaren är ju inte det roligaste man kan företa sig!

   Radera
 4. Så konstiga grjer som man skapar egentligen, en vinter krona... ja såklart behövs en sån ;-) Det hade ju sett jättekonstigt ut om regenten hade en toppluva under den vanliga kronan =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den där "saken" var supermärklig! Fast söt på nåt vis! Undrar om den nånsin använts?

   Radera
 5. Maken trycker på dammsugarroboten som vi fick ärva av dotter, jag promenerar i min varma jacka som jag fick ärva av svärsonen... någon pälsklädd krona har jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dräller inte av pälsklädda kronor, det är jag rätt säker på. Är ni nöjda med robotdammsugaren? Jag har bekanta som blivit väldigt besvikna!

   Radera
 6. maken tycker om att sitta i fåtöljen och dammsuga... han behöver inte ens hämta den, startar med mobilen, jo, vi är nöjda (denna gamla kunde stanna ibland, inte bra för dottern, om de borta på jobbet, de köpte ny!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nog för många mattor för en robot.

   Radera
 7. Håller med dig, hatten är annorlunda, rolig och dessutom i rätt färg;-)
  Å visst är det underbart att kliva ur sängen när man känner för det, inte när man måste:-)
  Sedan hoppas jag att förkylningen verkligen bara är det - en förkylning alltså. Man blir ju så nojig nuförtiden, eller jag blir det ibland;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstås gjort sånt där självtest - som var negativt. Men förkyld kan man ju vara utan covid. Lätt att bli nojig dock!

   Radera
 8. Jag känner väl igen mig med handarbeten som inte blir klara, fattar inte varför det ska vara så svårt att gå i mål med dem. Tycker också att "hatten" är både rolig, konstig och häftig på samma gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det sorgligt med allt det halvfärdiga som bara känns som dammsamlare, bortkastade pengar och bortslösad energi!

   Radera
 9. Tycker det är en tjusig vintrig huvudbonad! Å ja, tänk om de kunde göra en film om henne!
  En fördel med att jobba natt är att jag inte heller behöver ställa klockan på morgonen, inte ofta i alla fall! Ja, här hemma behöver det också rensas i garderoberna! Men just nu dansar jag runt och kan titulera mej som FARMOR!!! Helt otroligt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis! Välkommen till farmorsgänget!Jag kvalade in där för två år sedan. Det är fantastiskt!

   Radera
  2. Tack! Ja det känns overkligt fortfarande! Längtar till att få träffa honom!

   Radera
  3. Hoppas det inte dröjer!

   Radera
 10. Kul att läsa dina svar. Mål? Att njuta av tillvaron lite varje dag räcker gott för mig. Gör mitt bästa i den vägen. Men att resa. Absolut. Och långt. När det blir läge för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver inte resa så himla långt, bara se lite andra vyer - även om både du och jag vet att uppskatta Årstaviken!

   Radera
 11. Ett annorlunda sätt att fira målgången! Och rensningen tar väl aldrig slut när man kommit lite upp i åren. Vem är det som har samlat på mig alla saker? 🙄😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vem kan det vara, det frågar jag mig också!!!

   Radera
 12. Tänk om du uttryckt dig så för säg tre år sedan; att du önskade dig en liten resa utan munskydd!! Så det kan bli, jag har samma önskemål, det börjar bli rätt påfrestande med livet nu. Grattis till korsordslösningen, ibland kör det ihop sig. Inte alla kryss jag lyckas lösa...men kul är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade man inte kunnat föreställa sig i sin allra vildaste fantasi!
   Alla korsord låter sig inte betvingas, så är det. Men jag gillar den sortens hjärngympa och inbillar mig att det är nyttigt.

   Radera
 13. Tänk att jag får aldrig klart ett korsord, det finns alltid något ord kvar ... sen kanske det är så att då ger jag upp, därför blir aldrig något klart :) Resa är något alla längtar efter, ja alltså lite så som det varit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast är det bara nån enstaka ruta tar jag hjälp av Google ... skäms inte för det ens, man kan ju inte veta allt eller hur?
   Tror vi får vänta ett bra tag till på den där resan.

   Radera