torsdag, januari 06, 2022

Gratisreklam!

Att Klimakteriehäxan är en reklamfri blogg kan knappast undgå någon som tittar in här. Ett ytterst medvetet val och ett val som jag är väldigt nöjd med. OK, om jag hade låt oss säga en halv miljon följare som klickade sig hit varje dag skulle jag möjligen ompröva beslutet men nu har jag ju inte (surprise, surprise) riktigt så många läsare ...

Men det där beslutet hindrar mig naturligtvis inte från att bjuda på lite gratisreklam när andan faller på. Och nu gjorde den det, med en elegant liten duns på en tallrik och med tydlig doft av vitlök och skaldjur!

Det handlar om mat. Om god mat. Om mat för den som är lite lat eller bara kökstrött i största allmänhet. I dag var ju helgdag, eller hur? Kanske stod du där och pysslade, öste steken, redde såsen, den blev väl inte för salt? Inte brände du väl vid något? Eller så blev fatet med haricots verts iskallt innan resten av middagen kom på bordet, det har hänt mig. 

Men ikväll satte jag in en plastbytta i mikrovågsugnen. Två minuter. Klart! Och så himla gott! Gambas al pil pil (eller gambas al ajillo om man vill prata lite spanska). Jätteräkor (vannamei som är ASC-certifierade vilket betyder stt man får äta dem utan att skämmas) i olja med sting av vitlök och röd chili.

Vi har med glädje ätit Moules a la Crème från Smålandskräftan förut, men det här var nog faktiskt ännu godare. Tolv stora saftiga räkor med perfekt tuggmotstånd. Nygräddad baguette till, lite sallad, en skvätt vitt vin och ja, det blev ju rena kalaset! Osten orkade vi inte med!

Så om du både är en aning lat och dessutom gillar skaldjur: testa Smålandskräftans färdigrätter, bara att mikra. De är inte gratis men värda varenda krona. Och den här reklamen slipper företaget betala för.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Just Al Pil Pil från Smålandskräftan har jag inte testat, men väl den "plastbyttan" som säljs hos den lokala ICA. Hut goda stora scampi som helst, och helt överkomligt prismässigt tycker jag.
  Nu blev jag riktigt sugen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att detta blir en stadigt återkommande rätt hos oss!

   Radera
 2. Tack! Jag ska hålla utkik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säljs både hos Ica, Coop och ibland Lidl! Musslorna är också goda!

   Radera
 3. Tack för tipset om "Smålandskräftan". Har inte sett till dem...Men nu ska jag titta uppmärksamt. Jag anser ju att bra mat måste få kosta.
  (Reklam vill inte jag heller ha men jag kan tipsa om olika saker som jag själv väljer.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tänker ju kräftor - och inte så mycket längre, med det namnet eller hur? Men där finns mer att hämta!

   Radera