lördag, juli 28, 2018

Ett liv efter hjul

Det började med en punktering. Borde inte vara någon match, eller hur? Men den här visade sig vara av det irreparabla slaget.
Alltså blev det bogsering till närmaste gummiverkstad.

Och när vi ska hämta bilen försedd med två nya, dyra, framdäck, upptäcker jag något som gläder mitt återvinnarhjärta: de snygga utomhuskrukorna! Gjorda av däck som inte längre dög att köra på, men nu ändå fått ett liv efter hjul. Vilken bra idé!

Ganska tunga krukor är det, men då står de å andra sidan stadigt. Fälgen är kvar, vilket betyder att man aldrig riskerar att dränka växterna, avrinningen är automatisk.
Tagetesen och dahliorna ser ut att trivas och minsann ska jag skaffa minst en sån här "kruka" till nästa sommar! Bengt i Däckboa i Grums säljer dem för 100 kronor.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. väldans snygg återvinning!

  SvaraRadera
 2. (punktering nästan omöjlig att fixa med masinskruvade däck, nu får sonen handskruva mina däck, gratis dessutom ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt gick inte att reparera ö h t. Tvungen köpa två nya.

   Radera
 3. Återbruk är bra. Rätt snyggt också.

  SvaraRadera
 4. Men vad häftigt!!! Det där gillar jag verkligen. Inget att odla ätbart i om man inte isolerar men ögonen behöver föda de med.

  Priset är ju jättebra, dessutom. Hade lätt trott några gånger till.

  Grums gatukontor borde kontakta Bengt i Däckboa och köpa upp ett gäng till de kommunala planteringarna. Det finns ju större däck att leka med också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist med ert däck, dock. Blev så begeistrad över krukan så jag glömde bort det. Vi råkade ju också ut för ett totalkvaddat däck i december med bogsering och två nya däck som följd, för några veckor sedan var det en pyspunka för en skruv. Så jag vet precis hur kul det är ...

   Radera
  2. Priset kanske går upp nu när jag gör reklam ... man borde fått en gratis som tröst för däckhaveriet!!!

   Radera
 5. Det här kallar jag för bästa återvinningen ever! Så himla coolt med ett hjul som blev blomkruka. Genialiskt med att låta fälgen sitta kvar för avrinningen. Å hundra kronor är ju löjligt billigt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kunde inte vara mer överens! Tänker mig den med krasse till sommaren ... eller med ljung till hösten ... eller kanske pelargoner ...

   Radera
 6. Det här blev ju både praktiskt, snyggt och miljövänligt!

  SvaraRadera