söndag, juli 29, 2018

Reklam för barn?

Det har gått flera veckor sedan jag såg (och tog) bilden. Och fortfarande har jag inte bestämt mig för vad jag ska tro. Vad var det jag såg?

En jättebebis med nappflaskan i högsta hugg sitter med sina leksakståg på en vägg, huset står nära järnvägen mellan Palma och Soller på Mallorca. Först tar jag för givet att husfasaden är en annonsplats. Men ingen vara marknadsförs så vitt jag begriper.
Kan det vara graffiti? Väldigt olik all annan graffiti, så mycket är säkert.

Om vi nu beslutar, utan föregående debatt och begärd votering, att det är en reklamskylt vi tittar på måste det väl helt enkelt vara så att den gör reklam för barn, möjligen i storlek XXL?
För all del. Barn är ju en investering vi aldrig ångrar.

Skyltsöndag är ett litet bloggprojekt som BP numera håller sina vingar över. Du hittar sannolikt fler söndagsskyltar om du klickar på länken!

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. på Hisingen har vi också fina stora väggmålningar

  SvaraRadera
 2. (finns även barnloppis, men inte kan man köpa barn där)

  SvaraRadera
 3. Just nu i dag med en högoktanig tonåring så skriver jag inte under på den där om inte ångra ... Hua!

  Jag tror det bara är någon som fick tillstånd att göra något med den tomma och trista fasaden. Vet just inte motivet är det jag skulle välja men jaja ... Kul är det i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Tor också att det är en väggmålning för att fiffa upp den tråkiga husfasaden. Men du har helt rätt, jag börjar också fundera på varför konstnären valde just detta minst sagt annorlunda "motiv". Kul är det, just för att det är en ovanlig väggmålning utan reklamavsändare. Okej, Då målningen finns nära järnvägen så är den kanske gjord med tanke på tåget.
  Du ser, nu fick du mig också att fundera;-)

  Tusen tack för ett annorlunda bidrag till Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
 5. Mitt tips är att det bara är ett konstverk, en väggmålning, precis som BP också säger. Sen är motivvalet något märkligt för just en stor väggmålning kan tyckas...konstnären kanske bara målar barnsliga motiv??

  SvaraRadera
 6. Tja vi lär nog aldrig få veta svaret på hur och varför det blev som det blev. Men man måste ju inte förstå konst. Om detta nu är just det?

  SvaraRadera
 7. Anonym12:16 fm

  Jag har gjort vissa efterforskningar för jag tyckte din fråga var intressant. Varför blev det just så här. Jag bildgooglade med hjälp av din bild, men det gav inget mera resultat än att jag fick veta att det kallas Mural eller Muralmålning. Jag använde Mural tillsammans med dina orter och hittade några artiklar på spanska och eftersom jag inte kan mera spanska än de flesta svenskar (beställa en stor öl) så fick det bli översättningshjälpen på Google.

  Den här sidan hittade jag:
  https://ultimahora.es/noticias/cultura/2017/02/22/250356/inaugurado-estacion-del-tren-soller-mural-street-art-mas-grande-palma-obra-joan-aguilo.html

  Och texten betyder ungefär (enligt Google translate):

  Den största gatukonstmuren i Palma, arbetet med den mallorska konstnären Joan Aguiló, invigdes onsdagen på tågstationen i Sóller.

  Detta projekt har subventionerats av Tren de Sóller och Can Prunera de Sóller Foundation. Väggmålningen ser ut sedan december månad i närheten av tågstationen Sóller.

  Som rapporterats av Ferrocarril de Sóller i ett pressmeddelande, "detta är det största arbetet i staden", med 20 meter hög.

  Borgmästaren i Palma, José Hila, deltog i öppningsceremonin; presidenten av Island Council of Mallorca, Miquel Ensenyat; generaldirektören för rörlighet och transport av regeringen, Jaume Mateu; VD för ATB, Pere Muñoz; Sóller-järnvägens president, Óscar Mayol och konstnären själv, Joan Aguiló.

  I sitt tal var Mayol "glad" med resultatet och påpekade att "från början började Tren de Sóller välkomna detta initiativ med stor entusiasm."

  För hans del erkände konstnären själv att "den ursprungliga tanken kom från byggnadens ägare" som kontaktade honom för att dekorera fasaden. "När jag fick uppdraget var jag väldigt tydlig om vad jag skulle göra, jag hade länge tänkt mig att dra något sådant," sa Aguiló.

  Den bild som Joan Aguiló har fångat på fasaden bredvid stationen visar ett barn med en flaska och ett tåg runt det som symboliserar "det ögonblicket barnet föreställer vad som blir större", den här gången "en tågförare" konstnären har lagt till.

  Joan Aguiló tackade både Tren de Sóller, Can Prunera och byggherrarna, som inledde ett konstnärligt projekt som den här. Dessutom har han förklarat att detta projekt har varit mycket attraktivt och annorlunda än andra "som han gjort sedan han var tvungen att tillgripa en jätte kran i centrala Palma.

  Slutligen påpekade borgmästaren i Palma José Hila att "initiativ som dessa bidrar till att omvandla Palma till en modernare stad, samtidigt som den stöder och ger täckning till de baleariska konstnärerna."

  Hälsningar
  Torbjörn Karlsson, Karlstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Google translate är inte riktigt jättebra, jag råkar ju kunna spanska, men man får ia f en bra idé om innehållet!

   Radera
  2. Anonym1:11 em

   Ja man kan ju förstå innebörden även om det hackar rejält. ;)

   https://ultimahora.es/noticias/cultura/2017/02/22/250356/inaugurado-estacion-del-tren-soller-mural-street-art-mas-grande-palma-obra-joan-aguilo.html

   Torbjörn

   Radera
 8. Anonym12:25 fm

  Här finns ännu en artikel.

  https://www.diariodemallorca.es/palma/2016/12/21/nino-tren-cumplio-sueno/1175225.html

  Hälsningar från solstan.
  Torbjörn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack! Så uppmärksamt! Tidningen kallar det ändå för graffiti, men kul med upphovsmannen och lite bakomhistoria.

   Radera
 9. Då vet vi att det är ett konstverk. Och tydligen ett som får oss att reagera och undra.

  SvaraRadera