lördag, december 04, 2021

Brev till en bortglömd

Kära Amaryllis!

Jag är så ledsen att jag helt missade din dag! Den inföll ju redan den 19 november, jag vet inte hur jag kunde förbigå detta viktiga datum utan minsta honnör åt ditt håll!? För nog är du värd att fira. Men jag höll uppenbarligen på med annat, ser när jag kollar här på bloggen att just den dagen skrev jag för ovanlighetens skull inget inlägg alls. Låt mig nu ta skadan igen!

Mina lakan.
Du ska veta att jag högtidlighåller dig ändå, eftersom du är en viktig del i mitt liv.  Jag sover alltid så här års med sängen full av amaryllis. Underbart att dela bädd med dig! Plockar fram brickan på vilken du porträtterats av systrarna Jobs. Tittar spänt på krukan med den fådda löken i: kommer det en andra knopp som utlovat eller tänker du snuva mig på den? Faktum är att jag för egen del slutat köpa dig som lök. Väljer i stället dig som snittblomma, då kan din längd anpassas, du står länge, du är vacker från den minut man bär hem dig. 

Till min milda förvåning inser jag att jag dessutom har en stor tändsticksask med din bild på. Vit på ena sidan, röd på andra. Svårt att bestämma vilken som är finast, faktiskt.

Och bara för att du är du får du nu också bli ett bokmärke, men jag lovar inte att du får behålla det jobbet särskilt länge. Hård konkurrens råder i den nischen, ska du veta, även om du är jättesnygg!

Med varma hälsningar

Klimakteriehäxan

Bricka med originalmönster av Lisbet och Gocken Jobs.


Plastbiten med skötselråd passar bra som bokmärke. Jag uppskattar särskilt att
den innehåller en varning: denna lök bör inte ätas!
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Den där rödvit randiga var utsökt! Likaså rickan av Jobs!!
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. I ärlighetens namn är den rödvitrandiga från ett tidigarr år. Hoppas hitta samma igen!
   Fin helg till dig med!

   Radera
 2. Vilken fantastisk kärleksförklaring. Så synd att di älskade Amaryllis varken kan läsa eller förstå;-)
  Men nu har blomman fått komma ut. Brickan är jättefin och plastbiten kommer verkligen till sin rätt som bokmärke.
  Kul förresten att du är med igen - i bokmärkesutmaningen alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR verkligen en fin blomma! Bokmärken har jag absolut för många av ... har insett att du ofta nöjer dig med att plåta dem, jag har ju mina här hemma och använder dem så gott det går!

   Radera