söndag, december 19, 2021

Julskyltning

Den här figuren drog definitivt till sig mina blickar. Hen stod i skylten till Röda Korsets andrahandsbutik på Hornsgatan och juligare än så är det väl svårt att bli? Om jag läste rätt så kostade denna outfit 150 kronor per del, och det var definitivt inte särskilt dyrt. Men vare sig kavaj eller byxa var i min storlek, så jag behövde inte fundera mer på saken, nöjde mig med att beundra de fantasifulla plaggen.

Mer i klädväg som definitivt passar såväl under granen som på ett enklare nyårskalas: t-tröjor med tilltalande budskap som åtminstone jag skulle kunna tänka mig att skylta med. Tröjorna har jag fotograferat i den trevliga modebutiken Ateljé 18 vid Torsviks torg på Lidingö.

Och så en liten trösteskylt. Den sitter på dörren till mitt kylskåp året runt, en magnet jag försett med ram: När allt annat går åt skogen  ÄT! Naturligtvis inte ett jättebra råd, men ändå ...

Så där ja, ännu en Skyltsöndag i Blogglandia. Du vet väl att du också är mer än välkommen att hänga på? BP har en lista på folk som brukar skylta, här.
Graffitijulhälsning vid Skanstull. Jag kom förbi klotterplanket i rätt ögonblick. En
timme senare var julhälsningen redan borta ...
Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. En riktig julig skyltsöndag!
  Nej, den kostymen skulle jag aldrig ta på mig, på tok för mycket jul.
  Förr tyckte jag det var kul med något skrivet på tischan, men nu, nej.
  Sista skylten var jättefin, så länge den varade ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte den kostymen skulle ha passat mig särskilt bra heller! Ska man ha text på tröjan får man välja den med omsorg.
   Visst var det en fin julhälsning!

   Radera
 2. När allt annat går åt skogen – ÄT! Vilken ful skylt. detta ska jag ta med mig :) En fortsatt trevlig 4:e advent till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat ska man ju ha ändå --- :-D

   Radera
 3. Jag gillar klottret! Kunde det inte fått vara kvar i en vecka?? Champagne tröjan -klockren, gillar även dim inramade skylt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så hela tiden:någon lägger ner tid och pengar och en massa energi på en målning på det där planket. Och så direkt kommer nån annan och målar över! Visst, jag fattar att det är tänkt att fungera så, men visst är det lite synd?! För inte så sällan är den som målat riktigt skicklig och resultatet blir därmed bra.

   Radera
 4. Hahaha! Skrattade gott åt juloutfiten... och peruken på det. Okej, hade jag varit 20 år och blivit bjuden på a "fancy dress party" på julafton, hade jag absolut köpt kostymen (minus peruk).
  Ambitchious-tröjan köper jag direkt (utan att prova;-) ). Den med champagne - nja, gillar ju inte bubbel så;-)
  Älskar din söta julgris på kylskåpet. Å du vet väl att kalorier inte räknas juletid;-)
  Skanstulls fina graffiti-hälsning är mycket bra målat/sprayat. Synd att väggen målas över med nya motiv så fort. Himla synd faktiskt. I Polen får man ha sin vägg i tre veckor innan en annan graffitiartist får ta över.

  En toppen skyltning idag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du ska ha t-tröjan så tror jag butiken kan skicka över den från Lidingö, de har sån service har jag för mig! Ja visst är det synd när genomarbetat och uttänkt graffiti bara suddas över, ofta med kludd och taggar. Min kylskåpsgris har jag haft länge, och periodvis tror jag att jag lyder påbudet ...

   Radera
 5. Kul skyltning!Ja, denna färgsprakande kostym kunde kanske klä någon Söderbo. Dock inte mig. Men det brukar finnas köpare till det mesta.
  Tröjorna med budskap kan ju vara kul i vissa sammanhang. Men jag skulle nöja mig med bara en flaska champagne utan tröja.
  Hann inte se "God Jul" skylten i verkligheten. Men nu fick jag ju se den hos dig. Bra så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kostymen var inte riktigt min stil heller, inte om man ska klä sig "på allvar". Jag gillar också bubblor, tur att de inte kräver tröja! Måste förresten komma ihåg att köpa till nyår! Om graffiti-skylten: jag gick Reimersholme runt, på hemväg var den redan borta.

   Radera
 6. Underbara skyltar! Kostymen skulle passa på Röda mattan på nån som vill stoltsera lite, superläcker! Ambitchious var fyndigt, den skulle jag stolt bära! Själv äter jag både vid lycka och sorg...dessvärre, ingen uppmaning behövs

  SvaraRadera
 7. Vad jag skulle önska att männen i vår kör hade såna kostymer! Det skulle absolut pigga upp "O helga natt"!

  SvaraRadera