torsdag, december 02, 2021

CITAT om skönhet och åldrande

"En av de mest underbara sakerna med att bli vuxen var den berusande känslan av att inte längre bry sig om det. Det handlade inte om att förverkliga sig själv. Det handlade om ren och skär frihet. Det är mycket svårt att förstå varför intellektuella kvinnor inte vill ha den här friheten."

-Anna-Lena Laurén skriver ett väldigt bra inlägg i Dagens Nyheter om debatten kring huruvida kvinnor får se äldre ut, tillåtas förlora den skönhet de en gång haft ... eller om de ska dra något ännu äldre över sig för att inte synas ... Hon avslutar sin krönika med att konstatera att livet är fullt av viktigare saker. Läsvärt!

5 kommentarer:

 1. vuxen... minns när jag var ung och vacker (?) typ 1970-talet, då ville jag absolut inte göra mig "vacker" för någon man, inte behaga det motsatta könet... att föreställa mig något för någon har aldrig varit min grej

  jo, känns skönt att jag fortfarande inte fått behov av att förstora mina läppar eller skaffa lösögonfransar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Större läppar eller lösa fransar - två saker som är lätt att säga nej tack till! Men jag kan sörja att jag aldrig fattade att jag en gång trots allt var rätt snygg. Det trodde jag absolut inte.

   Radera
  2. det som är så synd med alla söta vackra unga tjejer, nu är det ännu "viktigare" med utseendet

   Radera
 2. Verkligen läs och tänkvärt-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är en mycket god skribent. Och klok dessutom.

   Radera