fredag, december 17, 2021

Jag fyllde ju år i går!

Visst kan man glömma bort en och annan födelsedag, utan att vara svårt dement eller superförvirrad av någon annan anledning. Det har hänt och kommer antagligen att hända igen.

Ger mig själv en blomma på födelsedagen. Tror
inte att någon annan kommer att göra det ...
Men sin egen födelsedag glömmer man väl ändå inte? Jojomensan! Igår! Då fyllde Klimakteriehäxan sjutton år! Jag borde ju ha brustit ut i sång ("Sjutton år tror jag visst att jag var, en liten flicka så fager och så rar!") men känner även så här i efterskott att det nog skulle ha låtit lite udda, inte alls som när Ingeborg Nyberg visade flätorna bredvid tonårsidolen Tage Severin och sjöng den sången i filmen "Sjutton år". Det var 1957 och då hade unga fröken Nyberg, som i verkligheten var just 17, redan varit stjärna i fem år. För egen del var jag i yngsta laget för att gå på bio då, så filmen har jag aldrig sett. Men man hörde ju låten i radio.

Då är frågan om tonårsrevolten ska ta fart på allvar i bloggen nu. Fast jag har inga föräldrar att protestera mot. Känner inte att jag måste utföra djärva för att inte säga dumdristiga äventyr för att bevisa något. Dock måste det väl anses helt logiskt att en klimakteriehäxa lagt den sortens aktiviteter bakom sig, eller hur? Och nej, jag kommer inte att avslöja alla mina gamla snedsteg som blogginlägg. Det har ändå blivit 6 470 publicerade bitar på de här åren.

Nästa år blir ju faktiskt Klimakteriehäxan myndig, med rösträtt och tillstånd att dricka alkohol på krogen. Vuxet, men inte gammalt. Det ständigt återkommande talesättet gäller först betydligt senare, det som påminner om att alternativet till att fylla år är mycket sämre.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Nu förstår jag, tror jag i alla fall. Det är alltså Klimakteriehäxans blogg som fyllt 17 år igår. Stort, stort GRATTIS. Å klimakteriebesvären har väl antagligen avtagit en aning, eller vänta nu! När man fyller 17 vet man ju inte ens av kl1makteriebesvär är;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde jag var tydlig med att det var K-häxans födelsedag??? till saken hör att det finns inte ett enda inlägg på bloggen som handlar om klimakteriebesvär. Jag är väldigt ointresserad av de där hormonerna.

   Radera
 2. Stort grattis till 17 år. Minns också Ingeborg Nyberg som sjöng den. Minns även Tage Severin.Men filmen så jag aldrig jag heller.
  Kanske har bloggen växt ur revolttiden. Tror jag hade min mellan just 15 och 17 år.
  Så nästa år blir det kanske att fira lite mer. Hela 18 år då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så glömmer jag dagen helt och hållet, man kan ju inte vara säker ...! Men aldrig hade jag väl trott att jag skulle hålla på så här länge.

   Radera
 3. 17 år av bloggande är inte dåligt. Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast stundtals undrar jag lite ... hur bra är det, egentligen? Men tack ändå!

   Radera
 4. Grattis till alla bloggåren! Håller med, inte trodde jag från början att jag skulle bli så långvarig heller. I mars firar jag 16 år!
  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, vi är nästan jämngamla bloggare! Men jag måste nog erkänna att min ambitionsnivå har sjunkit en del ...

   Radera
 5. Aha, bloggen fyller år, stort Grattis!
  Jösses, tiden rusar ju fram...min blogg har ju också några år på nacken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden rusar - och vi kan bara försöka hänga med ...

   Radera