tisdag, december 07, 2021

Dagens ord 110

KRAMPAUS

-Nu är vi där igen. Covid-eländet är ett hot som inte är besegrat, så vi står inför en del nygamla restriktioner. Socialminister Lena Hallengren är den som manar till krampaus. Vi lyder. Och somliga kramar saknar man inte ens, om sanningen ska fram, för ibland har slentriankramandet nått rent fåniga höjder!

10 kommentarer:

 1. Där håller jag helt med! Jag skrev ett kåseri i lokaltidningen om det där påtvingade kramandet ”ba’f’att” med kladdiga kinder och skräcken för att mina hörapparater ska fastna i någons glasögon. Jag fick mängde med kommentarer från likatyckande. Ändå är det tyvärr tillräckligt många som tror att man SKA kramas.
  Det fjantiga pussandet fram och tillbaka ... ännu värre. Som väl är har det inte kommit in i mina kyrkliga kretsar än. Jag avskyr det.
  Ofta sträcker jag tydligt fram handen (utom under coronatiden) men alltid är det nån som säger: ja men en kraaaaam, ska vi ha.
  Nära vänner kramar jag gärna, men inte den yttre bekantskapskretsen.
  Krampaus tar jag gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig helt och fullt! Kram! :-D

   Radera
 2. Covid-eländet är långt ifrån besegrat, tyvärr. Har en kompis som läser en kurs om pandemier på universitetet. Den "kortaste" pandemin tog tre år att bli av med. Ja, då är det bäst att hålla i och ut ett år till då.
  Kindpussar à la Frankrike med ganska så poppis även här avskyr jag. Men vissa personer skulle jag faktiskt vilja krama om igen. Nåt jag gjorde senast i mars 2020.
  Så ja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nära och kära kramar jag. Sen räcker det. Och som sagt, de där slentriankramarna kan jag leva utan för gott.

   Radera
 3. Suck, maken var på jobbets julbord i förrgår, idag skulle det inte ha blivit nåt - vår julkonsert blir av, men vi måste visa vaccinpass... har hunnit testa på bio två gånger, var på kyrkans Julspel, hundra pers tror jag, varit på Stadsbibliotekets Klassikerprat två gånger, i morgon ska jag på Liseberg med barnbarn, men det är utomhus... kram!

  onödigt vetande:
  KAMPAUS = frisyr på finska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg fram emot julbord i trevligt sällskap nästa vecka. Inställt i dag. Riktigt trist. Liseberg är jättefint i julskrud, ha kul!

   Radera
 4. gillar mina polska vänners kindpussar, somaliers också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tills vidare avstår jag dem alla ...

   Radera