fredag, april 14, 2023

Man måste välja ofta!

Antingen eller, så lyder uppmaningen från Elisa Matilda när hon formulerar veckans fem fredagsfrågor. Så det enda som återstår, det är att välja!

 1. På väg mot sommar!
  En röra under sängen eller i garderoben?
  I garderoben. Dit kan dörren stängas. Där bakom samlar röran mindre damm.
 2. Bo i varmt klimat eller ett med alla årstider? Trots allt stannar jag hemma hos de fyra årstiderna. Fast jag har svårt med den kallaste.
 3. Vinna på lotto eller få ditt drömjobb? Tror att jag haft mitt drömjobb faktiskt, så nu tar jag gärna emot en lottovinst. Inser dock att jag måste delta för att ha chansen ... köper sällan en lott av något slag!
 4. Böcker eller tidningar? Både-och. 
 5. Vara ärlig eller tänka på den andres känslor? Svår balansgång, diplomati är en ädel konst som inte alla (exempelvis jag) behärskar. Så även här blir det både-och.
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. har mer tur i kärlek än spel 💕

  SvaraRadera
 2. tänker inte hoppa över vårmånaderna…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de har definitivt massor av charm - för det mesta!

   Radera
 3. vill ha olika årstider även om jag inte gillar mörker och kyla. och jag vill läsa både böcker och tidningar. med åren har jag blivit lite försiktigare med andras känslor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både-och är ingen dålig princip tycker jag!

   Radera
 4. Jag gillar de fyra årstider vi har här i Portugal, slipper snö och kyla men njuter av väderväxlingarna.

  SvaraRadera
 5. Samma här när det gäller Lotto, man måste väl spela en rad för att vinna! Treflig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker ofta att folk som aldrig köper lotter klagar på uteblivna vinster ... då har det väl blivit lite fel nånstans? :-D

   Radera
 6. Vi hade nästan identiska svar. Årstidernas charm, och drömjobbet har vi redan haft :-) Balansgång med ärlighet osv.
  Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Vi kanske kan fortsätta hand i hand? :-D

   Radera
 7. Om jag tittar på ditt svar till sista frågan så är vi (tyvärr) väldigt lika där. Gissar att vi är för gamla för att ändra oss, eller hur;-)
  Och precis som du har jag bara haft drömjobb. Visst skulle en lottovinst sitta fint, men om man inte (någonsin) lämnar in en rad så lär man ju inte bli rik på ålderns höst heller;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tänk om man skulle ta hem en riktig storvinst ... det skulle ju också bli besvärligt ... :-D

   Radera
 8. Det är enkelt att prenumerera på en lottorad, det gör jag, för precis som du säger kan man inte vinna annars. Men bara en rad, jag tror inte ett dugg på att flera lotter ökar chanserna, nej nej det är ödet som bestämmer! Jag är rak på sak, ibland ångrar jag hur jag har uttryckt mig, det går liksom lite fort ibland när man är spontan som jag, men jag menar sällan illa utan tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer att jag köper en Trisslott. Men extremt sällan. Förr hände det att jag lämnade in ett stryktips, men det är många år sedan nu. "Fort men fel" är en grop som man kan hamna i ...

   Radera