måndag, april 24, 2023

Nu håller vi god min (4)

En del ansikten är mer hemlighetsfulla än andra. Visst kan man lite vanvördigt undra om denna min blåa glasgubbe är vindögd ...? Mats Jonasson har gjort huvudet, för Målerås bruk. Jag kan tycka att det ser lite Picasso-inspirerat ut, men det kanske aldrig glaskonstnären/upphovsmannen har tänkt. Här är i alla fall bara två av alla de ögon som iakttar mig här hemma, medan de tack och lov håller god min.

Det hände sig ju nyligen att jag plötsligt slogs av en insikt: tänk så många ögonpar som vilar på mig, dag ut och dag in! Kanske inte så himla intresserade, men de finns där. Går inte att gömma sig för.  För min del anser jag att det handlar om konst, fast inte alltid utförd av berömda upphovspersoner. Just den här sorten är ändå tämligen välkänd och finns säkert, i olika storlekar och färger, i många svenska hem och kanske också förda utomlands som souvenirer, exempel på "det berömda svenska glaset".

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. jag är i den fina osynliga åldern, inte så många intresserade ögonpar 😳

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis som jag skriver alltså! "tänk så många ögonpar som vilar på mig, dag ut och dag in! Kanske inte så himla intresserade, men de finns där." :-D

      Radera
  2. Ett superläcker och absolut Picassoinspirerat ansikte. Och i blått! Fastnade direkt för detta. Har nog inte funderat på hr många som stirrar på mig här hemma- Men gjorde det nu och det var ett antal ögon. Känns helt ok. Och kanske är jag också osynlig ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det bra att inte synas, men stundtals är det trist med folk som försvinner in i väggen ... Glasgubben var ett spontanköp för några år sedan.

      Radera
  3. Absolut en av Picasso inspirerat ansikte, men jag kan inte säga att jag gillar det. Ansiktets högra öga är aningen migränframkallande;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Migrän? njaa... men ingen feelgood-gubbe, det tycker inte jag heller. Fast lite spännande!

      Radera