fredag, april 21, 2023

Välkomna glädjespridare

Som jag har längtat! Och i dag stod de där, inte många meter från min port, vitsippor nyutslagna i den plötsliga värmen. Visst, du som tycker att bilderna ser exakt likadana ut år efter år, du har alldeles rätt, men vi som älskar dem, vi tröttnar inte!

Samma sak gäller för maskrosorna som också känner att det är dags nu. Jag gillar dem också, väldigt mycket! Riktiga glädjespridare som inte den ivrigaste kämpe lyckas ta kål på. För ovänner har de, dessa gula små solar med mer livskraft och energi än det mesta ...

När vi kommer till krokusen har den nästan blommat ut, men en får slinka med här ändå. Såg till mitt förtret igår en pappa och ett barn plocka krokus, till ingen nytta förstås. Tror inte de skulle hem och göra saffran direkt, efter några meters promenad slängdes blommorna på gatan. Grrrr.


Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Tack för dessa fina vårtecken, hittills har jag bara hittat den märkliga lilla blomman som börjar på pest---- och så små tussilagon. Det är knepigt när man flyttat, men lite spännande också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tussilago har jag bara sett på håll!

   Radera
 2. Härliga vårtecken. Håller med dig om vitsipporna och speciellt maskrosorna som jag alltid blandar ihop med tussilago. De år otroligt lika och så fina solar så här års:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ska du blanda ihop tussilago och maskros, det är i princip bara färgen som är densamma! Helt olika bladverk, och maskrosen är alltid mycket större. Men jättefina båda två.

   Radera
 3. Visst är dessa blommor välkomna. Så fina vårtecken- Har också skådat dessa idag. Såg i veckan några få körsbärsblommor i Kungsan och hoppas se fler blommor utslagna nu i helgen- Och när körsbärsträden har sina blommor ; då är det vår i Stockholm-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar ivrigt på det rosa taket över Kungsan - men nu när det ska bli kallt igen lär det väl ta ytterligare en vecka eller så. Fast den som väntar på något gott ...

   Radera
 4. inga maskros i vår trädgård, men har en del saker med maskrosmotiv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå att man inte vill ha trädgården full, men på väldigt många ställen är maskrosor bara vackra!

   Radera