onsdag, juni 19, 2024

Är Blogspot dummare bara mot mig?

Har någon mer än jag fått lite konstiga problem med Blogspot? I nästan tjugo år har jag bloggat utan att ändra på särskilt mycket, och jag har varit nöjd med den här plattformen, de ändringar som gjorts har jag tyckt funkat. Men sedan några veckor tillbaka händer saker jag inte begriper. Om jag exvis lägger in en länk i texten dubbleras plötsligt de ord som jag lägger länken i. Om jag vill ändra färg på texten går det inte, datorn vidhåller att fonten ska ha en färg som inte jag valt (jag vill ha svart text nästan alltid). Och om jag markerar ett stycke för att. låt oss säga, både göra det kursivt och fett, så går markeringen bort efter första korrigeringen. Inser naturligtvis att det kan vara mig det är fel på ... men det var bättre förr eller är åtminstone lite sämre nu ... Är Blogspot dummare mot bara mig eller är vi fler?

UPPDATERING: Samtliga fel kvarstår i dag, torsdag förmiddag. 

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Om jag försöker kommentar hos nån med Blogspot så är det massor med gånger som det inte fungerar. Så det är inte bara du som har problem!
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket man inte begriper ....

   Radera
 2. Har märkt lite krångel, som det du beskriver om dubbel text när man länkar. Hm, tror det där med färgen även hänt, när du säger det!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det irriterande!!!! Rätt som det är blir min text beige, det är inte direkt snällt mot läsande ögon.

   Radera
 3. allt här i livet bör uppdateras, finns inget status quo, jag uppdaterar alltid allt jag uppmanas uppdatera

  SvaraRadera
 4. Jag har upplevt precis de problem du nämner. Väldigt irriterande!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som så himla onödigt - nyss funkade det ju!

   Radera
 5. Har inte tänkt så mycket på det men visst är det så att det förändrats lite...till det sämre till och med.
  Det där med både kursivt och fett använder jag ofta, får kolla upp detta lite bättre tror jag bestämt.

  Ha nu en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte alls hur man kan påverka, kanske kan nån som skriver kod göra det?????

   Radera
 6. Alltså jag hade samma problem som du, när man vill lägga in en länk i texten dubbleras plötsligt de ord som jag lägger länken i. Det "felet" har hållit på i cirka en vecka, men sedan i tisdags har blogspot åtgärdat problemet, åtminstone hos mig. Utan att jag gjort nåt alltså...
  Det där med ändring av färg gör jag aldrig, så det kan jag inte uttala mig om. Däremot försvann markeringarna av texten som jag ville formatera. Men även det har ordnat sig sedan i tisdags.

  Vad gäller din blogg envisades blogspot med att jag inte kom in på varken din sida eller kommentarfältet. Jag gjorde ingenting och väntade tålmodigt tills det funkade igen. Och det gjorde det just nu.
  Blogspot är gratis. Gratis är gott???!!! Nej, det är det inte alltid. Men man kan ju inte klaga hos dom heller, man betalar ju inte för plattformen..
  Nu hoppas jag att det ordnar sig lika väl som det har gjort för mig. Håller tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack nu gav du mig hopp om en ljusnande framtid!
   Att det är gratis tycker jag är alldeles utmärkt, speciellt när det funkar ...

   Radera
 7. Ta kontakt med dem och fråga. De bör ju ha en support? Jag använder inte blogspot men jag ser att vissa detaljer inte är kompatibla mot WP tex, även andra portaler är krångliga mot tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig haft nån kontakt, betvivlar att det finns support ... men det gör det kanske? Undrar om nån annan vet?

   Radera
 8. Trist, att Blogspot inte fungerar för dig som anlitar plattformen. Tyvärr måste jag säga att när jag tidigare hade min blogg och där skrev min bloggadress så vägrade Blogspot många gånger att ta kommentaren. Jag kunde få testa många gånger och till slut gav jag ibland upp. Ibland gick det om jag skrev "anonym". Men inte alltid så heller. Såg här i kommentarerna att det är fler än jag som har svårigheter att kommentera hos Blogspot och så ska det ju inte heller vara.
  För egen del gav jag jag upp bloggen eftersom lusten abrupt tog slut i april förra året. Har väntat på att den skulle komma tillbaka. Men så blev det inte. Så för mig var det inget direkt överilat beslut. Tittar dock gärna in hos flera "gamla" bloggvänner om än inte så ofta. Passar idag på att önska dig en trevlig midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har väl haft tur som inte märkt av några större problem med Blogspot, även om jag vet att ni är några som inte "fått" kommentera. Du fick väl betala för din bloggplats, betydde det problemfritt???? Hur som helst: vaknar din lust på nytt är det ju fort gjort att starta om! Tills vidare njuter vi av sommaren! (har jag redan kommenterat att jag sett boken om din pappa som pocket? roligt!)

   Radera