fredag, juni 21, 2024

Midsommar! (utan dans och krans)

Nej, vår midsommarstång är inte svart. Men den
 är plåtad i motljus. Där ute strålar solen för fullt!

var det dags för den där dagen som väldigt många skulle vilja kalla Sveriges nationaldag: midsommarafton. Elisa Matildas fem fredagsfrågor ägnas midsommaren. Önskar er alla en härlig helg!

 1. Hur spenderar du midsommar i år? I Barndomslandet, lugnt och stilla. En strålande vacker sommarmorgon fick vi vakna till! Och jag har hissat flaggan mot den molnfria soldränkta himlen. Fåglarna sjunger utav bara attan. Rena idyllen!
 2. Vad gör du helst på midsommarafton?   God mat ska vi förstås ha. Lax, sill, färskpotatis och (svindyra) jordgubbar finns. Kan tänka mig en liten drink på verandan i kvällningen. Sedan stiger månen apelsinfärgad och full över skogskanten (den gjorde i alla fall det i går, hoppas på reprisen!)
 3. Har du någon midsommartradition? När barnen var små brukade vi leta upp en stång med ringdans och lekar. Och ha kransar i håret. Nu blir det lite som det blir. Dock kransfritt, med största säkerhet ...
 4. Kommer du att dansa runt en midsommarstång? Nej.
 5. Befinner du dig mitt i sommaren eller har den bara börjat? Mitt i, tycker jag nog att det känns som. (Med tanke på hur maj månad blev!) Hoppas hinna med ett dopp i sjön innan dagen är över. UPPDATERING: Visst har jag badat!!! 
Välkommen uppför trappan, det kan blir något att dricka på verandan!

Den flammar kanske inte stolt, men den är i alla fall uppe.

Jag har lyckats ha ihjäl min mammas rosenbuske. Så sent som i fjol full av blommor.
I år: summa summarum två stycken.

Om du skulle vilja hänga med mig på ett lite annorlunda midsommarfirande så finns den chansen här. En midsommarafton jag inte glömmer!

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Låter som en härlig midsommar i lugn å ro, precis som en annan fördrar ....numera. Du verkar ha en fin sommarmiljö runt omkring, trots en död rosenbuske (aj då)...Ha en underbar midsommarhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en finare midsommarafton kan jag knappast minnas - har just tagit ett dopp i sjön, hade hela badviken för mig själv, i sällskap bara med en sädesärla! Hoppas du också kan njuta!

   Radera
  2. Å så ljuvligt ... en del har det bra .....Har läst inlägget om argentinsk midsommar....hehehe, det var ju lyckat!

   Radera
 2. LillaSyster2:36 em

  Nejdå, rosbusken bara vilar sig lite i år, du ska se att den sätter fart igen till nästa år. Jag gjorde en krans till håret, men någon stång blir det inte. Ha, tack jag följer med uppför den blomstersmyckade trappan. Ha en fin eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är ju inte helt död ... så kanske? Jag får glädja mig åt det som fortsätter blomma!

   Radera
 3. Varmt och soligt är det, räknat till 7 sorters olika doftande rosor på vårt berg på Hisingen

  SvaraRadera
 4. Helt underbara bilder, speciellt den med alla fina blommor på din trappa.
  Vi hade/har ungefär samma väder här och jag hoppas verkligen att finvädret har kommit för att stanna den här gången.
  Glad Midsommar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir glatt överraskad varje gång vi kommer hit och jag har levande blommor ... är ständigt beredd på att de ska ha torkat bort, men jag kör flitigt med tricket att ställa pet-flaskor med vatten upponer i jorden och det verkar funka skapligt.

   Radera
 5. Jag ville verkligen ha jordgubbstårta till dessert idag men för 72/låda är det inte värt det. Det fick bli glass istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå det. Mina kostade 60, det räckte väldigt väl tyckte jag ... och glass är gott!

   Radera
 6. underbar klätterhortensia! låter som om du har den perfekta midsommaraftonen! och bad till och med. men det kan inte vara särskilt varmt. hoppas att vädret varar hela helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där hortensian stortrivs, brer ur sig mer för varje år! Insekterna älskar den dessutom. Tror knappt jag kan minnas en finare midsommarafton än denna, faktiskt. Hoppas din också blev fin.

   Radera
 7. Blev ju en bra midsommarafton. Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde det verkligen. :Lite regn i dag men söndagen ska bli fin igen, bara att fortsätta "somra"!

   Radera
 8. Midsommarhelgen ska tillbringas på landet. Nu bor ju jag nästan i stan numera, men det funkade bra att åka en bit till en liten idyll. Badet blev då av först idag! Ha en skön fortsättning på sommaren, jag åker på en kryssning till Gotland på tisdag, skönt med lite havsluft som omväxling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt! Gotland är fint, har inte varit där å länge. Önskar dig fina dagar!

   Radera
 9. Låter som en härlig midsommar! Nej, några kransar i håret eller dans runt midsommarstänger blev det inte här heller, ljuvligt att bara njuta av sommaren!

  SvaraRadera