söndag, juni 16, 2024

Skyltat i Vaxholm

Varje sommar vill jag göra (minst) en utflykt till Vaxholm. Lite skärgårdskänsla på nära håll. Det ska förstås ske en dag med trevligt väder, väldigt gärna badvänligt också eftersom man kan gå en kort promenad över klipporna (på en trätrottoar) och hoppa i på ett bra ställe, försett med brygga och stege. 

I veckan var det dags, och nog hade vi badkläder med oss, men SÅ fint var det inte. Ändå trevligt att strosa runt, titta på hus, folk, båtar och blommor och så naturligtvis äta strömming med potatismos och lingonsylt. Det gjorde vi på takserveringen till Magasinet, och det är där man lånar ut solhatt (fast vi behövde ingen) och har särskild dryckesservering till medföljande hundar.

Skylten nedan tycker jag är ett utmärkt exempel på smart design, för visst fattar man blixtsnabbt att det handlar om vård och omsorg? Företaget heter Tisa. 
"Mingel" är ett bra namn på en trevlig butik som funnits vid stadens huvudgata länge, men som varit stängd ett tag. Nu öppen igen i ny regi. Mycket att välja på för modesugna tjejer! Och när man går därifrån skyltar man förstås med butikens logga på kassen.

Skyltsöndagarna kommer trillande vecka efter vecka, det är ingen hejd på dem! Vi är rätt många bloggare som ständigt jagar skyltar. De kan vara smarta, fula, vackra eller upprörande, ja de kan vara i princip vad som helst så länge de kan kallas skyltar. BP håller ett vakande öga på skyltandet, och deltar ofta gör Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjosStefan,Tony, Åke.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. börjar blir brittiskt hundvänligt lite varstans

  SvaraRadera
 2. Tack för en kul å intressant skyltning....har varit på Vaxholm en gång, mkt fint/vackert! Att få äta strömming (säkert ganska nyfångad) är ju underbart, framförallt i en sån miljö! "Hundvatten" å solhattar....vilken service!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska förstås åka dit igen, det är en väldigt trevlig liten utflykt! (liten beror förstås på var man börjar ...)

   Radera
 3. LillaSyster5:24 em

  Bra att det finns en bar för törstiga hundar i värmen. Den här veckan har verkligen inte lockat till bad, hoppas att maj värmen hittar tillbaka nu=) Snygga skyltar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jättevarmt var det inte när jag var där, men behagligt. Ingen hund såg jag dricka men perfekt att det erbjuds! Solhatt behövde man inte heller.

   Radera
 4. Fina Vaxholm som är ett paradis under sommaren:-)
  Så Magasinet serverar också strömming nuförtiden. Bra med lite konkurrens till Kabyssen (Vaxholms Hotell) och Winbergs. Perfekt service dessutom för tvåbenta och fyrbenta besökare
  Tisas logotyp är helt suverän. I vanliga fall brukar hemtjänster ha världens tråkigaste logotyper, men inte just Tisa. Därför hade jag aldrig associerat loggan till ett omsorgsföretag.
  Mingel är till och med omnämnd i "Se Vaxholm" så det måste vara en riktig "sevärdhet". Och du shoppade loss såklart:-)
  Tusen tack för en toppen skyltning från somriga Vaxholm. Stort tack för länken också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magasinets strömming var också billigare än hotellets, f y i.
   Jag reagerade precis som du på den där loggan - så snygg, med hjärta, hand o hus som signal människor emellan.
   Jo jag shoppade men måttligt (fast jag ju inte borde shoppa alls).

   Radera
 5. strömming med potatismos och lingon är en delikatess

  SvaraRadera
 6. Det är något speciellt fint med Vaxholm. Där trivs jag också när jag har vägarna förbi, nu ett tag sedan. Borde kanske ta mig dit för strömmingens skull, sådan finns inte här.
  Fina skyltar, allahopa som min mattelärare sade när han ville att vi skulle vara tysta i klassen. Tysta allahopa!
  Tack för Vaxholm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska återvända till Vaxholm, härligast kanske att ta sig dit med båt - fast jag ofta tar bilen, kombinerar Vaxholm med besök på en kyrkogård där jag ställer en blomma varje gång. Funkar inte om man tar vattenvägen.

   Radera
 7. Vilken trevlig utflykt! Strömming och potatismos ... och såklart lingonsylt är såå gott! Fint med "Hundbar"!
  Här i Finspång finns inte Mingel, men Mingla, även det en klädaffär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mingla kanske också är värd ett besök?

   Radera
 8. Du har ett bättre öga för design än jag, hade behövt en längre stund för att få fram budskapet på den fina loggan. Kan berätta att jag i skrivande stund velar om jag ska orka gå en dryg kilometer till en lite badplats, är det verkligen så varmt att jag svettas...nä, men jag skulle vilja få till en rutin med ett dagligt dopp...Strömming med lingon har jag aldrig ätit, kan det verkligen vara gott? Ha en fin sommarvecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag stötte på det där med lingon till strömmingen var jag väldigt tveksam. Men så smakar man och vips! är det klart!
   Jag har kommit av mig med badandet, det har varit kallt ett tag så jag tror vattnet kylts ner. Annars är det en härlig vana,

   Radera