Nybakat är trevligt i alla fall, för oss som gillar bröd. Allt oftare blir det numera surdegsbröd, något som jag själv tänkte försöka åstadkomma när jag fick deg i present. Men när jag hade läst på hur det skulle gå till kroknade jag och degen hamnade väl till sist i soporna.
Därför är mitt sätt helt enkelt att ta proffshjälp. Tycker att bake off-brödet ofta är bra i vanliga matbutiken, men ibland kan man gå till "specialbagarna" och betala lite mer för en limpa som är både smakrik och vacker, och två såna ställen visar jag skyltarna för i dag, eftersom det är ännu en Skyltsöndag som randats.
Och för att hålla en tråd mellan mina skyltar i dag kompletterar jag med ett bakverk av den mindre och fibersnålare sorten: en asiatisk lyckokaka. Det är som vanligt hos BP man hittar skyltande bloggare, kolla hennes högerspalt!
Finns i Farsta centrum. |
"Bak" bakar i Hökarängen, också söder om stan. |
Innehållet i en lyckokaka kan väl också betraktas som en skylt, om än i det lilla formatet? |
Skyltarna för de två bagerier är ju hur snygga som helst, speciellt den första. Som du vet har jag aldrig bakat nåt i hela mitt liv, och det är absolut ingenting jag ska/vill börja med nu. Men jag älskar äta surdegsbröd:-)
SvaraRaderaSedan är jag barnsligt förtjust i den rostiga utsmyckningen som ju innehåller alla symboler som BAK-skylten visar. Vilken suverän idé! Vill ha:-)
Lyckokakan är förvånansvärt tänkvärd måste jag säga:-)
Stort tack för länken och skyltarna med en röd tråd till och med:-)
Ja en röd tråd får jag sällan till en skyltsöndag - kul att det kan finnas undantag! Instämmer om "rostskylten", riktigt snygg, ett konstverk faktiskt.
RaderaDet är ju halva nöjet att få tillverka studentskylten själv =) Men nu var det längesedan jag fick göra någon. Läckra bageriskyltar du fångat - nybakat är alltid gott. Ha en bra kväll och det sista är så sant!
SvaraRaderaMin gjordes av min pappa - barnens har vi köpt. Numera är det tydligen jättedyrt, har också förstått att en vit mössa kan kosta flera tusen kronor!!!
Raderavi har gjort alla studentskyltar själv, och bakat själv
SvaraRaderaAtt reda sig själv är väl bra i alla lägen!
RaderaBageriskyltar gillas...bageriinnehavare som jag har varit. Wilma är ju bara för skön.
SvaraRaderaMen har det inte blivit rätt dyrt med bröd på bageri? En bulle kostar lätt närmare en femtilapp. I går köpte jag på Ica en "kaffelängd" stor som fyra-fem bullar, den kostade under 40 spänn och var jättegod, räckte för fika för fyra pers!
RaderaHär är det examen på onsdag och då blir det livat i stan.
SvaraRaderaFina skyltar och kul att BAK även har en rostig skylt. Finns en del rost i mitt inlägg idag. :-)
Det ÄR en stor dag när man tar studenten, så det är bara att fira på! Hoppas vädret blir skapligt!
RaderaVisst är det på olika sätt trevligt och ofta gott med nybakat. Och visst har vi i veckan sett en hel del nybakade sådana.
SvaraRaderaSedan tackar jag för dina tips vad gäller det ätbara i form av nybakat. Och att lämna "ön" för ett besök på "landet" kan en ju absolut göra. Vet att de i Farsta på torget också brukar ha en välsorterad grönsaksmarknad.
Jag är inte hemtam i Farsta alls, men nu har jag åtminstone varit i centrum - tidigare nästan bara i idrottshallen!
RaderaNoterade f ö att boken om din pappa nu är ute i pocketversion. Kul! För då bör den få nya läsare.
Aha du hamnade på chopchop :) Ja dom är söta dom dä små lapparna i lyckokakan :) Det kan vara rätt spännande budskap. Talande och skyltar som lockar.
SvaraRaderaTycker faktiskt chopchop är rätt bra och prisvärt! Men ibland är lyckokakorna slut, då blir jag förstås besviken för ett visdomsord behöver man ju alltid!
RaderaNu kom jag åt fel knapp, ursäkta att jag tar upp extra utrymme här. Börjar om. Skylten BAK är annorlunda, sånt uppskattar jag, men vad gör handen hängande där? När jag scrollar upp ser jag att samma symboler används på sista skylten också, tillhör alltså samma bageri, coolt!
SvaraRaderaVilka coola skyltar du hade idag.....framförallt de två "bagarskyltarna", å surdegsbröd är ju såååå gott, fastän det är lite dyrt, men det är det värt! jag som född tysk har ju alltid haft svårt för det svenska söta brödet, även om jag kan äta det idag. Tack för vishetens ord i sista bilden, ska tänka på det! Ha en bra vecka!
SvaraRadera