torsdag, juni 13, 2024

Något att se fram emot

För egen del tänker jag absolut inte på hösten. Men det visar sig att Mia i bokhörnan gör! För veckans helgfråga lyder så här: Tänk redan nu kan man kolla in höstens böcker. Är det någon du är sugen på?

Jag har usel koll på vad som finns att se fram emot, med ett tydligt undantag: "Vi som klarade oss" som är titeln på min vän Karin Alfredssons nya bok. Den släpps nu i sommar och har redan fått fint betyg av Bibliotekstjänsts lektör. 

Så har jag upptäckt att det äntligen finns en ny bok av Jennifer Clement: "Löftet om en fest" (The Promised Party: Kahlo, Basquiat and Me) och det ska vara hennes självbiografi. Hon växte upp i Mexiko och var granne med ingen mindre än Frida Kahlo (och Diego Rivera får man anta). Graffitikonstnären Jean-Michel Basquiat, vars verk idag sälja för enorma belopp, blev hon god vän med när hon senare levde i New York. Om honom och hans tämligen vilda leverne har hon redan skrivit en bok, "Basquiats änka" (Widow Basquiat). Den nya boken finns i dag på engelska och spanska, kommer senare på svenska.

En annan favorit jag väntar på nytt ifrån är Chimamanda Ngozi Adichie, men det enda som finns av henne och som jag har oläst är en barnbok, hennes första: "Mammas sovsjal" (Mama's sleeping scarf). Författaren har uppenbarligen fått sitt första barn! Boken är ny från i våras, kanske köper jag den med barnbarnen som ursäkt? Lämplig för 3-6-åringar står det, så då kan det nog passa. 

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Anteckningar om sorg (2021) av Chimamanda Ngozi Adichie är en fin bok efter hennes fars död

  SvaraRadera
 2. Den boken av Chimamanda Ngozi Adichie har jag inte sett tidigare. Får ta och läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnboken har jag beställt. Boken om pappans frånfälle liknar inget annat hon skrivit, känns som del i hennes sorgearbete.

   Radera
 3. Det där var bara böcker jag inte kände till.

  SvaraRadera