fredag, oktober 09, 2020

Hur knökfullt kan det bli?

En fråga dyker upp i min skalle direkt när jag ser de fem fredagsfrågorna från Elisa Matilda. Jag undrar: kan man komparera "knökfullt"? Knökfullt, knökfullare, knökfullast? Hur knökfullt kan det bli? Det är den första frågan som är den främsta orsaken till min grammatiska krumbukt.

 1. Hur ser det ut i din källare/förråd? Där är det alltså just knökfullt. Rensade med Dotterns hjälp för ett par år sen, men tidigt i våras förberedde jag mig för loppis. Samlade kuddar jag tröttnat på, tvättade gamla trasmattor, la prylar i lådor. Sedan blev det som bekant inte så mycket loppisar detta år, höstupplagan uteblev också.
 2. Vad samlar du på dig mest? Böcker. Köper alltför lätt kuddar, andra heminredningsdetaljer som skålar, vaser, muggar och ljusstakar.
 3. Vad i ditt hem behöver rensas ut? Min garderob. Men jag har ju så svårt att skiljas från plagg och skor jag en gång förälskat mig i.
 4. Är du bra på att rensa ur din mailkorg? Det gör jag varje dag. Kommer förvånansvärt mycket skräp, trots att man blockerar "Russian Beauty is waiting for you", Viagra-reklam och fantastiska bitcoin-erbjudanden.
 5. Vad sparar du gärna som andra kastar? Vackra burkar. Och de där upphängningsbanden i kläder som satts dit för att hålla kvar plagget på galgen. Har en påse med såna, och en plan för hur jag en vacker dag ska använda dem ... Några har redan tagits i bruk som "svansar" på bokmärken.
Den här helgen skulle bli väldigt höstlig, så har jag tolkat meteorologernas budskap. Mycket riktigt vaknade jag till strilande regn, droppar mot mitt sovrumsfönster. Men nu! Nu ser jag blå himmel, visserligen med lite vita moln, men solen skiner och kvicksilvret (fast det är förstås avskaffat i moderna digitala termometrar) har börjat stiga. Kanske har vädervetenskaparna spått fel? Hoppas, och önskar er alla en härlig veckända.

Copyright Klimakteriehäxan

29 kommentarer:

 1. Vi är många som har det knökfullt i källare och förråd. Vilket kan kännas som en tröst för en "samlare" som mig (eller ska det vara jag?). Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid skönt att inte behöva känna sig ensam eller hur ..?

   Radera
 2. har svårt att kasta vissa saker som jag tyckt om och trivts med. bra att ha någon att ge vidare till. det har jag lyckats med i vissa fall och det har känts väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Langa vidare, absolut, men det går inte alltid. Och gammal kärlek kan ju sitta i väldigt länge ... Fast Myrorna & Co får besök.

   Radera
 3. försöker låta bli att fylla på med nytt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är naturligtvis det som är knepet. Men ack så svårt. Rätt som det är villhöver man något igen.

   Radera
  2. sönerna säger: en sak in, en sak ut!"

   Radera
  3. Lätt sagt. Svårare att åstadkomma, åtminstone för mig.

   Radera
 4. Det finns så många saker som jag känner att jags kulle vilja göra mig av med och sälja på loppis t.ex. men jag tycker det är svårt att bli av med sakerna. Andra vill ju tydligen inte heller ha mitt skit ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Skit" är nog alltid svårsålt ... och måste förmodligen slängas. Men i din "skit" finns säkert ett och annat värt att ta reda på. Om det är textilier som gjort sitt kan man ju lämna in en kasse och få 50 spänn att handla för - på HM, Lindex, Indiska, Hemtex.

   Radera
 5. Man känner SÅ igen sig i det här. Kul att läsa andras svar på frågor :-)
  Rensa garderoben? Ja, samma svar hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är många ... och förmodligen lika "dumma" allihop ... svårt att tillfriskna, helt klart. Tänker ibland med ångest på om jag blir överkörd av en spårvagn i morgon och alla mina prylar måste hanteras av någon annan!

   Radera
 6. Jag måste säga att jag aldrig haft en tanke på att de där upphängningsbanden skulle kunna användas till någonting. Du måste verkligen vara uppfinningsrik.
  Ha en skön helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt lite bra idéer ibland (tycker jag själv alltså) - förr handlade det ofta om textilier. Mera sällan så nu.

   Radera
 7. Ingen solstrimma idag hos mig. Men, har man hund pallrar man sig ut iaf, med en lika glad svansviftande jycke. Knökfullt är det inte hos mig, flytta ofta är mitt råd! Passar förstås inte alla. Jag är ingen prylmänniska, ganska skönt faktiskt. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hund betyder bra motion, utan tvekan. Skönt att inte samla saker!

   Radera
 8. Det blev ju en riktigt fin fredag vid 11 tiden när det väl regnat klart. Passerade i dina trakter på em och vilade ryggen där på en bänk i behaglig eftermiddagssol-
  Ja, böcker blir lätt en samlingsvara här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅ trångt i bokhyllorna - mindre trångt på strandpromenaden nu när hösten definitivt är här. Men fint ändå, eller hur, det kan ju t o m vara skönt när vi är lite färre som knallar där.

   Radera
 9. Vinden har jag utrymme för mer grejer i, men den ligger lite avigt till och det är nog tur det. Källarförrådet som är närmare är det inte lika mycket ledig plats i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltför lätt att bära undan saker så att de inte syns. Och sen "glömma" dem ...

   Radera
 10. Här har vi bara en gemensam punkt, och det är fyran. Jag skrattar alltid gott när jag rensar de av gmail så väl bortsorterade skräpmejlen. Finns det någon som går på dessa erbjudanden? Ibland undrar jag. Ändå fortsätter mejlen droppa in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon måste ju nappa, annars skulle det väl ta slut? Men vem, det undrar jag också.

   Radera
 11. Jag sparar också banden! Kommer till användning emellanåt också, så det så!

  SvaraRadera
 12. Jag skulle också säga bara knökfullt, vet inte om det går att böja. Jag visste inte att en del sparar på banden. Det har jag aldrig gjort. Smart dock att använda dom till bokmärken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ju hur som helst ta bort de där banden, annars sticker de upp vid halsen och det är inte så snyggt.

   Radera
 13. Det är konstigt att man har så svårt att skiljas från kläder. Jag har mycket kläder jag knappt aldrig använder men ändå är de svårt att plocka ihop dem och skänka bort dem :) kanske tänker man, kanske. Nä när de gäller det ska jag verkligen skärpa mig. Ha en fin söndag.
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tänk när man ändå kan ha det där gamla plagget, hur glad man blir ... eftersom man köpt det för att det var snyggt, klädsamt, kul ... Det är alldeles för svårt att rensa. Men jag vill inte att nån annan ska göra det åt mig heller.

   Radera
 14. Visst är det tråkigt med loppisarna i år, vi hade också tänkt sälja på såna, men nu får grejerna ligga kvar i garaget istället.

  SvaraRadera