fredag, oktober 23, 2020

Skatter och misstag

Fredagen är grå och inte särskilt vacker, men det är bara att bita ihop och tänka på något trevligt! Som exempelvis de fem fredagsfrågorna från Elisa Matilda:

 1. Vad är det närmsta du kommer ren magi? Det måste nog vara när Barnbarnet ser mig i ögonen och bränner av ett riktigt stort smajl. Den dag han säger "farmor" smäller jag väl av, på riktigt, av lycka. Har förstås liknande, magiska, minnen av mina egna ungar.
 2. Vilket är det största misstaget du gjort i köket? Oj då, hur lång lista tål ni? Redan i skolköket brände jag bullar, mina barn blev snudd på traumatiserade när jag försökte grilla scampi fast de förvandlades till mjöl, visst har jag tagit salt i stället för socker, och usch när vi hade många gäster på middag en gång ... Jag for runt som ett torrt skinn för att få allt på bordet. Där folk satt och envisades med att vänta på att jag också skulle sitta ner, trots att jag verkligen bad dem att börja. När jag äntligen lät ändan dunsa ner på stolen och vi kunde äta var det förväntansfullt tyst, tills Sonen med hög röst säjer: Mamma, min mat är kall!
 3. Om du skulle få ett ärligt svar på en valfri fråga, vilken fråga skulle du ställa? Vet faktiskt inte. Tänk om jag inte vill veta svaret?
 4. Om du skulle begrava en skatt, var skulle du gömma den? Har redan några, oåtkomligt undanstoppade i mitt hjärta. Skatter med penningvärde är förgängliga, var man än förvarar dem.
 5. Vad skulle dina nära och kära tro att du gjort om du skulle bli anhållen av polisen? Något med bilen. 
Blommor i alla former, färger och varianter tillhör skatterna som gärna kan ställas
ut till allmänt beskådande.

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. haha, men i dessa moderna tider springer inte EN person runt i köket; man lagar mat tillsammans ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror kanske lite på hur stort utrymme man har ... och det där var inte gäster av den sorten heller ...

   Radera
 2. Gillar de första två frågorna och svaren!
  Jo, nog har man joggat runt för att laga mat. Sedermera blev vi två om det.
  Barnbarnet, ja. Hjärteknipande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarn gör väl något med alla far- och morföräldrar?

   Radera
 3. I hjärtat finns de bästa skatterna ♥️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och där är de i säkert förvar!

   Radera
  2. Försökte titta in hos dig men det går inte???

   Radera
 4. De två första frågorna är jag helt enig med dig om. Och att de största skatterna göms i hjärtat, (och i fotoalbumen) är också sant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fotoalbumen, ja ... det gör ont men man blir tvungen inse att de förmodligen aldrig mer blir bläddrade i. Trots allt jobb, alla pengar man lagt ner -och alla fina minnen som finns på bilderna.

   Radera
 5. Känns att något med Bilen/körningen blir nog svaret för många på sista frågan. Tror nog att det är svårt för omgivningen att tro något annat =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt om de inte spontant gissar på snatteri eller något ännu värre ...!

   Radera
 6. Svåra frågor idag, så bra svar från dej!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig till dig också, tycker fredagsfrågorna ofta är både kluriga och kul att försöka besvara.

   Radera
 7. köket är ett farligt ställe. om jag måste göra något där vill jag verkligen vara ifred. vill absolut inte laga mat tillsammans! gömma saker är vanskligt. hur många gånger har jag inte sökt efter gömda julklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog också mest en "kan-själv"-kock. Och ja, som man har letat ...

   Radera
 8. Så matlagning verkar inte heller vara din styrka hahaha. Pulveriserade scampin är åtminstone lättsmälta;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scampin gick inte att äta, men jag har bättrat mig väldigt mycket sen dess, tror jag att jag vågar påstå! Ibland tycker jag t o m att det är riktigt roligt att laga mat!

   Radera
 9. Jamen visst har du rätt, de mest ovärderliga skatter har inget med pengar att göra! Som du fått slava i köket för att få till det, men ur barnamun hör man sanningen! Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig helg hoppas jag att du också får, med lagom mycket tid vid spisen ... jag har blivit en betydligt bättre kock ...

   Radera