lördag, oktober 03, 2020

Just nu i oktober

Den saligen (?) avsomnade bloggen Kulturkollo startade traditionen med en "just nu", en fingret-i-luften-notering att publicera första lördagen i varje månad. Nu är jag möjligen ensam om hålla denna lilla gryta kokande, men bara tre månader återstår i år, så jag kör ända in i kaklet!

Just nu läser jag en bunt av tidningen M från i fjol, i iskall insikt om att jag inte bör prenumerera på någon tidning alls igen, eftersom de blir liggande olästa, ibland till och med oöppnade. Men det finns absolut läsvärt innehåll, och jag lägger ner dem utanför hissen när jag bläddrat klart. De försvinner därifrån med blixtens hastighet, så de blir faktiskt lästa av någon, fast jag vet inte av vem.

Just nu lyssnar jag på en och annan radiodokumentär, i brist på ny radioföljetong. Den som sänds nu och kan laddas ner är PO Enquists "Ett annat liv". Jag har läst den på papper, gillade den inte särskilt, trots allt beröm den fått.

Just nu tittar jag på en Netflix-serie som bygger på en sann historia om en ung amerikansk kvinnas tid i fängelse: "Orange is the New Black". Piper Kerman skrev själv boken om sitt öde. Frågan är om jag skulle ha börjat om jag vetat att serien består av 91 delar ...


Just nu längtar jag efter skaldjursbuffén som jag ska avnjuta i morgon, förhoppningsvis med bubblor i glaset för måltidsdryck. Det är säsong för den sortens mat nu!

Copyright Klimakteriehäxan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar