lördag, oktober 17, 2020

Veckans mening – och ett bokmärke!

Tyckte att jag behövde en ny visp och slog till. I samma ögonblick som jag slängde förpackningen i återvinningskassen insåg jag, att jag på köpet också fått ett snyggt och hållbart bokmärke! 

Upp ur slängpåsen kom pappbiten med gröna blad, och med hjälp av sax och ett av de där upphängningsbanden jag klippt ur något plagg blev det klart att lägga in i boken jag just nu läser, "Inställd resa till Sabarmati" av Majgull Axelsson. 

I den hämtar jag också
Veckans mening, vilket jag och Robert i Mina skrivna ord och Åsa med Bokhyllan gör vareviga lördag numera. Ska vi bli fler? Bara att hänga på!

Det ska vara en mening som är värd att begrunda lite extra, läsa om, med ett budskap som man kanske skrattar åt, blir lite extra tagen av eller möjligen förfäras över. Denna gång blir det en iakttagelse, gjord av en småländska, i hennes barndomsland, mitt i Småland. En glasklar bild av svensk småstad:

Det är alltid mycket tyst i Nässjö om nätterna.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. snyggt, gillar att fynda i förpackningar, jag har faktiskt köpt ny kjol och blues/tröja i glada färjer och strumpbyxorna till av min hovleverantör. Majgull har varit på Hisingen, intressant kvinna att lyssna på (hon berömde mitt barnbarn som satt tyst under hela föredraget)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hovleverantören, är det fru Sjödén? Majgull A skriver väldigt vackert. Just den här meningen erbjuder möjligheten att byta ut "Nässjö" mot en massa andra småstäder, tänker jag. Men jag har mer än halva boken oläst.

   Radera
  2. har fiskat kräftor i Nässjö för hundra år sedan

   Radera
 2. Se där, där klämde du till med ett snyggt bokmärke! Jag har nu uppdaterat länkningen till dig också....
  Veckans mening i din bok, låter som en saga, för igår kväll var jag så irriterad på Epatraktorerna utanför med sin högtalarmusik, ggrr.
  I Nässjö har jag bara bytt tåg. Varit i Växjö desto mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetråkigt med störande ljud i natten, verkligen. Visst är det ett fint "bokmärke"!

   Radera
 3. Måste vara skönt att ha det tyst om nätterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bör väl du också ha??? Eller är det stökigare än man tror i Vålberg?

   Radera
 4. Jamen, där ser man! Kul att du hittat och tillverkat ett jättefint bokmärke igen:-) Det ser förresten ut som en flaska, bra tänkt där:-)
  Veckans mening stämmer troligen inte in på Söder där du bor, men här i Täby är det också väldigt tyst om nätterna. Finns ju ingenting att göra här för ungdomarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor utan genomfartstrafik,så vi har det förhållandevis lugnt om nätterna även vi. Men Nässjö är nog ännu tystare.

   Radera
 5. Jag gillar tysta nätter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör väl nästan alla som fyllt 35?
   :-D

   Radera
 6. Vad roligt! Ja, både med bokmärket och boken. Den har jag nyligen avslutat. Jag gillade verkligen boken men kan inte exakt beskriva varför. Men språket, detaljerna och det ganska långsamma tempot tilltalade mig här.Många personer och flera parallella handlingar blev ibland lite rörigt men den tilltalade mig.
  Meningen du har med minns jag väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majgull A skriver väldigt vackert. Har läst alla hennes böcker, följer henne med intresse.

   Radera
 7. Snyyyyggt! Och med favoritkryddan dessutom. Eller om det på bilden kanske är körvel, svårt att se skillnad ibland på det och bladpersilja. Fast bäst är nog allt den krusiga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte bladpersilja, men kanske inte??? I alla fall ett stadigt och bra bokmärke, utan större ansträngning.

   Radera
  2. Jo, det är nog bladpersilja. Körvel är lite flikigare. Men det finns så många varianter.

   Mmmm ... persilja! Älskar det och herrarna här hemma avskyr det. Det blir ramaskri bara jag har det på min egen mat för de tycker det luktar så illa. Men persiljesmör med vitlök på det grillade köttet, det minsann är hur gott som helst. Män!

   Radera
  3. En viss rädsla för grönsaker går absolut att spåra även vid vårt bord ... Många fördomar sitter djupt. Jag älskar de flesta sorters grönsaker, alltså även de röda och gula etc.

   Radera
 8. Tjusigt bokmärke måste jag säga! :) Majgull Axelssons böcker har jag gillat, de jag läst, dock inte denna än. Och visst, håller med, synd att inte fler är med på Veckans mening, känns som en så lagom bloggaktivitet på lördagarna.

  SvaraRadera