fredag, oktober 30, 2020

Idag säjer vi "aldrig"!

Fredagar ägnar jag numera regelbundet en stund åt att kolla vilka fem frågor Elisa Matilda tycker att vi andra bloggare ska svara på. Idag är  inget undantag. Så medan höstdimman sakta lättar upptäcker jag att det där med att aldrig säga aldrig, det är ingenting som är aktuellt just nu ...

 1. Nämn ett band/en artist du gillar men aldrig har sett live! Carole King. Men det känns som jag sett henne ... eftersom jag varit på Broadway och sett musikalen "Beautiful" om hennes liv. Tjejen som spelade huvudrollen var obegripligt lik förebilden!
 2. Vad är en maträtt du aldrig testat? Insekter, larver, maskar. Vill inte. Hur bra för klotet det än må vara.
 3. Vilket land tror du att du aldrig kommer besöka? Indien. För trångt, för varmt.
 4. Vilken aktivitet tror du att du aldrig kommer testa? Jag vet att jag aldrig kommer att göra ett bungyjump.
 5. Vad är något du gjort men innan trodde du aldrig skulle göra? Varit barnvakt åt eget barnbarn. Vågade aldrig tro att jag skulle få vara med om det!
Den plockar vi aldrig. Men den är snygg!
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Åh, vad fint med det sista. Hoppas jag får uppleva det nån gång. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag också att du får!

   Radera
 2. så trodde min mor också, men när hon på fem år fick 8 barnbarn blev hon tyst... har varit och köpt lite julpynt; enhörningar och saxofoner försvinner snart från hyllorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den farten har inte alla! (det kanske är tur ...) Konstigt nog köper man gärna något nytt pynt till jul fast man redan har massor.

   Radera
  2. jag har skapat en uppskattad tradition med barnen att de får något som beskriver årets händelse; i år får fem- och sexåringen var sin glas-cykel att hänga i granen/dörrposten. Förra året fick de en broderad katt, jag broderade årtalet själv. Första julpyntet var en liten babysko i glas. Dotterns första julpynt var ett brudpar i glas... deras nioåring får en fin sjöjungfru i glas, hon har en riktig dräkt med fena, riktig duktig på att simma och dyka som en sjöjungfru!

   Radera
 3. Är helt överens med dig på frågorna 2,4 och 5. Indien har jag besökt och tyckte att det var ett mycket spännande land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt övertygad om att det är spännande! Vackra människor, vackra färger, annorlunda natur, fantastisk mat, urgammal kultur. Jag läser gärna om Indien, exempelvis, men jag tror ändå inte att jag skulle stå ut i trängsel och hetta.

   Radera
 4. Heldige oss som får lov å passe barnebarn. Skulle gjerne reist til India jeg, men jeg kunne godt tenkt meg å se det meste av verden ... selv om det aldri kommer til å skje. God helg til deg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får glädjas åt det man redan sett, kanske ... och rent av berätta nåt om sina äventyr för barnbarnen? Önskar dig också en fin helg!

   Radera
 5. det har du rätt i! barnbarn hade jag inte vågat drömma om. har varit väldigt noga med att inte humma om något heller. men nu har jag två guldklimpar! insekter och maskar o. dyl. tror jag inte heller att jag vill äta. möjligen nermalda som protein i mjöl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med såna överraskningar eller hur!?! Ja kanske kan man äta dem - om ingen berättar vad man äter ...

   Radera
 6. Tvåan och fyran har vi svarat lika på:-) Å jag tror att så gott som alla svarat bungyjump. Kan det bero på deltagarnas ålder tror du;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åldersrelaterat, ja kanske. Fast varje klok människa borde ju avstå ... :-D

   Radera
 7. Tänk ibland händer det otroliga. Vilken lycka med barnbarnet. Härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är faktiskt helt fantastiskt!

   Radera
 8. Stort mörker, visste inte vem Carole King är...var tvungen att googla o lyssnade på It´s too late. Lät bra.
  Jag tänkte skriva att jag aldrig kunde föreställa mig att jag skulle ha tre barnbarnsbarn när jag var 65, men så blev det! Tyvärr är det inte lätt att träffas i dessa tider, men jag hoppas det kanske kan ske i jul...o tur att sociala medier finns så man kan följa utvecklingen. Bungyjump inte ens under knivhot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnsbarn - dit kommer jag aldrig, men jag får vara nöjd ändå! Carole King är kvinnan bakom en riktig låtskatt, en singer-songwriter som jag lyssnat väldigt mycket på genom åren. Och hon håller än! Testa några fler låtar!

   Radera