lördag, oktober 03, 2020

Veckans mening – om det enkla

Lördag igen. På nytt tänker jag tillbaka på det jag läst i veckan och väljer att presentera Veckans mening, som Robert med bloggen Mina skrivna ord satt i system, fritt fram för fler att hänga på, förstås. Det ska vara en mening som fått läsaren att stanna upp och tänka till några sekunder, kanske för att den är fyndig, allvarlig eller, tja välj själv den anledning som är "rätt".

Hittills har det handlat om böcker, men i dag är min utvalda mening hämtad ur Buffé, Icas kundtidning. Dess redaktionschef Johan Lindberg skriver, och temat för hans ledare är faktiskt så himla vardagligt som potatis! Här är orden jag fastnade för:

Det slår mig att man kanske måste ha levt ett tag innan man lär sig att uppskatta det enkla.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Haha, jag har uppskattat det enkla - åtminstone när det gäller matlagning i hela mitt liv. Det säger något om mitt obefintliga intresse för matlagning.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelhet är bra på många sätt, inte bara i köket.

   Radera
 2. Håller faktiskt med där, alltså vad gäller potatis. Ogillade potatis när jag var liten, men nu tycker jag att färskpotatis med smör och flingsalt känns som en lyxmåltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Potatis är gott, det kan vi vara väldigt överens om.

   Radera
 3. Nej, jag vill inte äta lyxmat varje dag.
  I hela mitt förra liv med förste maken så lagade jag husmanskost till ett gäng på sex personer, ibland var vi åtta.
  Så glad att husmanskosten återkommit, det är en fröjd att äta och njuta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vill väl ha lyxkäk varje dag, för då är det väl ingen lyx? Jag tänkte inom långt vidare ramar.

   Radera
 4. Tycker att detta citat kan omsättas till mycket annat än mat. Men även vad gäller mat så kan det enkla vara väldans gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tyckte jag också när jag valde det till veckans mening: kan överföras till en mängd andra företeelser/områden.

   Radera
 5. Det kan nog ligga mycket i det! Fast delvis kanske det beror på att man blir allt bekvämare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, så kan det nog också vara.

   Radera
 6. Jamen det var väl trevligt för en chef att upptäcka enkelhetens finess på äldre dar. Finns de som inte har råd att äta varje dag ens i nutid, enkelt och fint. Obs, ironi. Kunde inte låta bli, det mesta har ju övre medelklassperspektiv numera, så hjärtligt trött på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja jag tänkte faktiskt inte så mycket på mat, just, utan mer på enkelhet på andra områden. Medelklass eller inte! :-D

   Radera