tisdag, oktober 06, 2020

Underhållande i pandemitider

Det talas ofta om "tablå-tv" kontra "strömmad tv" nu för tiden. Hemma hos oss bänkar vi oss fortfarande förvånansvärt ofta när program sänds "på riktigt", men det blir en hel del play-tjänster använda också, eftersom vissa kvällar "finns det ju ingenting att titta på"  känner ni igen det? Då blirdet HBO eller Netflix eller, väldigt ofta, SVT Play.

Däremot har jag inte riktigt förstått hur folk kan, nästan utan kisspaus, titta på hela serier med alla och inte ens få avsnitt i tät följd. Ett i taget brukar räcka för mig. Men nu har det hänt, det som än en gång bevisar att det finns ingen regel utan undantag.

"Premiärdatum oklart" med Henrik Dorsin, Johan Ulveson och Vanna Rosenberg är superaktuell och verklighetsnära underhållning i pandemins och virusskräckens tid. Den kallas "mockumentär"! Fyra delar finns på SVT Play, och att de bara är på en kvart var underlättade förstås beslutet att se dem i ett svep. Två delar till kommer. Jag ser fram emot dem med höga förväntningar.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. riktigt roligt blir det först när Trump är med: Var inte rädd för covid, låt det inte dominera era liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej. Han är en idiot. Jag blir hela tiden allt räddare för honom och vad han kan ställa till med.

   Radera
 2. Vi streamar ytterst sällan program måste jag säga. Men så är vi inga tv-tittare heller. Håller med dig om långa avsnitt utspridda över fler veckor. Vem f*n kommer ihåg dom. Serien Bron var ett undantag liksom Shetland. Men White wall skippade jag redan efter första avsnittet.
  "Premiärdatum oklart" var helt okänd för mig. Det ska jag kolla upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shetland har inte jag sett, men Bron förstås. Det här är ju nåt helt annat ...

   Radera
 3. Jag är ingen direkt tv - mäniskaa och serier tittar jag sällan på. Om det inte är vissa dokumentärer. SVT play ser jag då och då men gillar inte reklamkanalerna. Men "Premiärdatum oklart" ska jag nog se. Tack för tipset. Har sett "Världens sämsta indier" och ett avsnitt i taget. Gillar verkligen Malin Mendel och den kunskap hon har som "korre".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade Indien-serien, första omgången var bättre än andra, men just för att jag tyckte att jag fick lära mig massor om landet.

   Radera
 4. Här har du familjen som älskar att binge watcha, så att säga. Vi samlar gärna serierna på hög och ser dem sedan i alla fall ett avsnitt per kväll i stället för ett i veckan. Mycket lättare att leva sig in i det då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag brukar säga: vilken himla tur att man får bestämma alldeles själv!!!!

   Radera