söndag, oktober 18, 2020

Ännu en skyltsöndag

Vad säger ni, ska vi skylta lite idag igen? Det är ju ändå (Skylt)söndag, och dags för bloggstafetten som har sitt "hem" (eller ska vi kalla det sina startblock) hos BP?

Jag vet förvisso inte hur den skickliga modeskaparen Carin Rodebjer och hennes stab tänkte när de bestämde att ett utrymme i hennes "flagship store" vid Norrmalmstorg i Stockholm fick namnet Vaginan och också en alldeles egen neonskylt. Man hamnar tydligen i ett separat visningsrum om man går in där, lite privat och avskilt, förmodligen varmt, men förhoppningsvis inte lika fuktigt som i originalutrymmet ...

"Ojojoj det där känns ju som rena 80-talet" sa min väninna när vi gick in för att äta lunch på den här restaurangen (bilden nedan). Skämtsamma skyltar har man ju sett förr, själv såg jag en nästan identisk med den här i Köpenhamn för några år sedan. Är den kul? Döm själv. Maten var god och man kunde sitta utomhus, med infravärme vid behov.

Ett bibliotek i Täby har också slagit in på den humoristiska banan med en skylt utanför entrén. Bra budskap! Nu har jag inte ärenden till Täby särskilt ofta, men bilden tog Linnea Schoultz och jag fick lov att låna den. Tack!

Och så till sist de två syskonskyltarna som väl inte behöver någon mer presentation eller förklaring? 

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Vaginaskylten har jag missat. Men kanske beror det på att jag inte varit inne i butiken. Får nog ta mig en titt.Glashusets skylt har jag sett och liknande såg jag senast på en restaurang i Torrevieja i februari. DE kan nog varieras en del. Ja, se böcker. Visst är de viktiga.
  Fint att de två sista hänger med. Behövs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rodebjer är suverän framför allt på ytterplagg! Jag har fallit för flera ... men brukar invänta rean. Gå in och kika vetja, jättetrevlig personal som fattar att alla inte köper något!

   Radera
 2. Dina två första skyltar hade jag ingen aning om men giller de två sista. Verkligen.
  Vad beträffar böcker, så har jag nu beställt Storytels Reader. Det får la kosta, när en inte ser som en skulle ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du blir säkert glad när du kan vraka och välja mellan alla hörböcker! Värt pengarna.

   Radera
 3. Hahaha! Det måste nog vara din roligaste Skyltsöndag ever:-) Och texten till första skylten är nog bara du som kan skriva. Helt underbart! Skylt 2 lär nog inte gillas av PK personer, men jag älskar den. Sista stycket är ju klockrent - i Sverige alltså;-)
  Sedan fick jag faktiskt fundera över vilket bibliotek i min hemkommun som skyltar på detta roliga sätt. Knappast huvudbiblan, inte den i Näsbypark heller. Gissar på Gribbylund. Jättekul att du har skyltleverantörer som vet vad som gäller på söndagar:-)
  Som sagt, den skyltning var kanooooon! Tusen tack för den och länken:-)

  PS. Bra att duon på slutet får hänga kvar:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Falska löften känns ju som vardagsmat i dessa Trump-na tider, eller hur ...? Vilket bibliotek Linn passerade vet jag inte. Såg bara bilden på FB och bad att få låna.

   Radera
 4. Glashusets skylt har jag också fotat, men vet inte om stället hette just Glashuset? Det låg på Strandvägen i alla fall!
  De två sista syskonskyltarna tackar vi för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den heter Glashuset. Väldigt godkänd lunch blev det.

   Radera
 5. Hmmm... märkligt namn där i butiken. Jaja, alltid lockar det någon att titta in!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite konfunderad blev jag ... men hon gör häftiga kläder!

   Radera
 6. Biblanskylten vinner omröstningen hos mig! Fast lite kul är ändå krogskylten också...Vagina-skylten rycker jag mest på axlarna åt. Vet inte vad man vill uppnå...

  SvaraRadera