torsdag, oktober 08, 2020

En bok att längta efter

Mia i bokhörnan och jag har inte bara läsning som gemensamt intresse, vi är båda ganska fascinerade av bebisar för närvarande ... Just hemkommen från barnvagnspromenad ser jag att Mia också umgås med ett litet barnbarn. Vilken tur vi har!

Men detta har inte hindrat Mia från att leverera en helgfråga även denna torsdag. Hon tycker att det kommer jättemånga bra böcker framöver och undrar nuÄr det någon bok du längtar efter?

Jo, jag upptäckte nyss att Jan-Philipp Sendker kommit ut med ännu en roman: "Hjärtats minnen", som är den avlutande delen av hans Burma-trilogi. Sendker skriver jättebra! Hans böcker om Kina har jag tyckt väldigt mycket om. Och "Konsten att höra hjärtslag" kommer man ihåg länge.

Mia vill veta mer, så hon ställer också en bonusfråga: Vad gillar du med hösten? Då svarar jag färgerna, den klara luften, den mysiga känslan att ta på sig en gosig tröja och tända levande ljus.

Gullungen sover som en stock på barnvagnspromenad med farmor.

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. En Burmatrilogi. Det låter intressant. Levande ljus är mysiga, men glöm inte att blåsa ut dem när du lämnar rummet. (Jag jobbar med såna frågor, så det är alltid min tanke när någon talar om levande ljus.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt råd, det där med ljusen. Det kan gå rysligt illa annars ... Sendker platsar på din läslista, tycker jag!

   Radera
 2. Sendker har jag fått för mig att jag bör läsa. färgerna och luften delar vi. oljelampan åker snart fram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sendker är klart läsvärd, dessutom lättläst. Och han vet väldigt mycket om Asien.

   Radera
 3. Härligt för farmor med barnbarnspromenad. Och givetvis för den söta junioren-
  Tack för tipset om Jean Philipp Sandker. Har missat honom och ska snarast, när jag läst klart Maj Gull Axelssons senaste bok "Inställd resa till Sabarmati". Ska börja med Kinaböckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Majgulls bok liggande - kul att höra vad du tycker (utan spoilers förstås). Och jag hoppas att du ska gilla Sendker.

   Radera
 4. Guuuu så söt han är den lilla prinsen:-)
  Än så länge gillar jag också hösten. Trädens färgpaletter är en fröjd för ögat.
  Å som du säkert kan gissa så känner jag varken författaren eller boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är han!?!? Och varje gång han ler mot mig känns det som om jag får nåt fint pris. Nu gör han "high five" också ...
   Nä några poesiläsare är vi inte varken du eller jag.

   Radera
 5. Hjärtats minnen har jag lagt bland böckerna som skall läsas närmast. Älskar författarens alla böcker.

  SvaraRadera
 6. Härligt att få sova som en stock i barnvagnen. Har alltid tyckt det sett så mysigt ut, skulle gärna vilja få plats där själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänkt att det ser så otroligt skönt ut ... men det vore tungt för den krake som skulle knalla omkring med mig i vagn ...

   Radera
 7. Kina trilogin tyckte jag mycket om, men inte fått till det med andra serien. Började på första i den serien men läste bara en bit, kanske var fel tillfälle? Ny chans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Serierna är rätt olika - Burma är merromantisk medan Kina har med sig den politiska bakgrunden och lite krim. Kina är bättre, men Burma tycker jag har varit underhållande.

   Radera
 8. Just ja, gosiga tröjor gillar jag också :-)

  SvaraRadera
 9. Den klara höstluften är verkligen skön.

  SvaraRadera
 10. Ja men visst är det underbart och så himla skönt med den fina höstluften för barnen.

  SvaraRadera