tisdag, januari 03, 2023

Balanserad jultomte

Här ser ni tomtens balansknep!
Snart dags att plocka bort julprylarna igen. Ner i källaren ska de, och lika trevligt som det är att ta fram de gamla godingarna igen, lika trist är det att packa ihop och bära undan. Men alterrnativet: att ha dem framme året runt, det finns förstås inte.

Till råga på allt lyckas jag i princip varje år inhandla någon ny liten julsak. Fast, hör och häpna, inte i år. Dock är jag väldigt förtjust i fjolårets fynd, inköpt på Baldersnäs hantverksmarknad i Dalsland, där man saluför produkter från Steneby hemslöjd. Det är en keramiktomte med röd luva och vitt skägg, kanske 5-6 cm hög. 

Denna handgjorda tomte är skapt så att han kan sättas på kanten av vilket kärl som helst (som inte har alltför tjock kant) och därmed förvandla en enkel kruka eller vas till en julanpassad sådan. Tyvärr vet jag inte vem som kom på idén, men jag är förtjust!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. Fin idé är det av skaparen till tomten. Kul att sätta den på kanten än här och än där. Tummen upp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja himla bra tycker jag! Skulle kunna göras även som andra figurer, en katt eller nåt kanske?

      Radera
  2. Här har det julrelaterade förpassats till källaren idag. Och adventsljusstakarna igår. Känns bra. Jag är ju ingen julfantast så det är ytterst lite som är framme- Och i år var vi inte heller riktigt hemma över julen.
    Gillade din tomte och den skulle ju vara gångbar året om. En personlighet. Skulle gärna ha en liknande-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är man borta över julen är det ju bortkastad energi att pynta. Men vår gran står kvar några dagar till, den är grön och dricker vatten! Och blir inte rolig att ta ut ....
      Visst är tomten fyndigt konstruerad!

      Radera
  3. Den tomten skulle till och med jag kunna tänka mig. Den ser ut som om den är skapat av keramikkonstnären Lisa Larson. Så himla smart att den kan "sitta" på lite annorlunda platser. Smart lösning:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är definitivt inte Lisa L som skapat denna tomte, men fin är den hur som helst. Tar nästan ingen plats heller!

      Radera
  4. söt, nya saxofontomtar kan det bli här 🎷

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan kanske knåpa ihop alldeles egna????

      Radera