lördag, januari 21, 2023

Framtidsjobb

Vintern har stundtals varit dramatisk. Stormbyar, snösmockor. Ja inget säger att det inte kommer repriser, faran är definitivt inte över. Effekterna av det häftiga vintervädret syns överallt. Visst har väl träd fällts av vinden förr, visst har vi väl sett både rotvältor och nerfallna grenar. Men i dag finns de överallt! I parker, i trädgårdar, i "riktig" skog. 

Faktum är att det ser direkt sorgligt ut. Kraftiga stammar har slitits av, tunnare grenar har inte orkat stå emot den hårda belastningen. Den som utbildat sig till arborist har lysande framtidsutsikter. Det finns oändligt mycket jobb som väntar där ute. Medan vi som inte hanterar yxa och såg sörjer att så många vackra träd mött sin dramatiska död. Och klimatförnekarna, de som tror att mänskligheten inget gjort som bidragit till den där  dramatiken, de tittar väl åt ett annat håll, samtidigt som skogen glesnar.

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Lägg därtill den konstiga sjukdomen Granbarkborren som många träd i skogen drabbats av så blir det inte roligare heller.
    Många gamla träd har fällts under hösten här i Täby, och då pratar jag om träd som planterats för 50-60 år sedan, men även träd i skogspartierna som drabbats av den där granbarkborren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barkborren är ett gissel, men den kan i a f bekämpas (skogsägare är skyldiga att göra det) men det kan inte det lynniga vädret. De söndertrasade träd jag sett har både varit unga och gamla. Sorglig syn hur som helst.

      Radera