måndag, januari 09, 2023

CITAT om att gå på toa

"Man borde ha det som Ingmar Bergman. På varje teater han jobbade lät regissören bygga en toalett som ingen annan fick tillträde till. Där kunde han förlösas och i lugn och ro reda ut tankarna."

-I det jobb jag haft i väldigt många år krävdes ofta att jag skulle fatta beslut, snabba beslut, om än inte av Bergmansk dignitet. Ibland var det enkelt men långt ifrån alltid. Då reste jag mig från stolen. Och gick på muggen. När jag kom tillbaka var mitt beslut fattat. Först nu, väldigt långt senare, får jag svart på vitt: jag gjorde rätt. Kristofer Ahlström skriver om fenomenet i Dagens Nyheter i dag och konstaterar att toan "är en plats dit samtidens distraktioner, inklusive arbetskamrater och familjemedlemmar, har svårt att nå." Det lilla rummet med hjärta på dörren är helt enkelt hjärnans frizon!


4 kommentarer:

  1. manlig egoism, kvinnor får ta med ungar när de snabbt ska göra sitt

    SvaraRadera
    Svar
    1. På mitt jobb hade varken män eller kvinnor med sig barn på toa. I hemmiljö kan det vara
      annorlunda.

      Radera
  2. Hahaha! Inlägget är så klockrent. Det påminner mig om en av cheferna jag haft. Han gick alltid på Toa med tidningen Dagens Industri under armen. På toan spenderade han cirka 15 minuter, varje morgon. När han var "klar" sprudlade han av energi och nya tankar. Så det måste nåt ligga i där...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag är absolut benägen att tro det! I mitt fall handlade det ofta om formuleringar i rubriker och annat. Funkade alltid!

      Radera