måndag, januari 16, 2023

I brit på bokstävr förvndls texten

Ibland töter mn på texter om man ska läsa trots att en massa information saknas. okstäver är borta, skiljetecken finns inte, det borde vara hur lätt om helst att tappa bort sig bland alla felen. Ändå nrukar det visa sig att folk utn problem läer de där texterna.

ka jag tolka detta om å att jag sitter här och korrigerar det jg skiver helt i onödan? Det är nämlien så att mitt tangentbord till laptoppen inte gör om jag vill. omliga boktäver går inte igenom förrän vid fjärde eller rent v sjätte försöket (en gång räknde jg till 16) och då slår jag till knappen så hårt att jag påminn om en kollega gamla Halda, en klassisk skrivmaskin från nno dzuml.

Min städutrutning.
Värt problem har jag med området där a, , d, e och r finns. Har försökt dmmsuga, petat med top, blåst lite försiktigt ... ingen skillnad. Och hårdare och hpårdre hmrar jag på tangentbordet. Nturligtvis skriver jg fel iblnd, men inte SÅ oft.

Inser ni vad detta kan gör med en text? Eempelvis kommer jg på tre välkända boktitlr som förvandls t'mligen radiklt.
"Törre än törst" v Mln Person Giolito.
"Nötormen", en fantstisk och superoriginell rysk romn som jg vnjutit. Skriven av Vldimir orokin.
"Kattkammarön" är en klassiker i barnbokshylln skriven v R L Stevenson.
Mitt eget nmn går inte heller att känn igen: in.

Och någr ndr: "Mätarnas mätare", populärt tv-program med gamla idrottsidoler som t'vlr mot varandra i diverse mer eller mindre konstiga grenar. "tjärnorna på lottet" är en annan tv-succé.
Sedn hr vi ju Katteverket som man understundom måste h kontakt med vre sig mn vill eller inte. Låter en aning gulligre än originlet, eller hur?

Nu hr jag verkligen fått hejd mig själv från att gå tillbak och korrigera lla felen ... jg vkyr ju nämligen korrfel men det påstås lltså gå br ändå, ft jg tycker förstås inte det! Däremot verväger jag starkt att invester i en ny laptop, en som inte kräver dammsugning. Som ju ändå inte hjälper. Men mn sk ta sig till ffären också. 

I väntn på det nvände jg inte mindre än fyr top för tt "damma" melln tangentern. Visst ka det väl hjälp?  nu k vi e om t livit lite bttre mn det d´tror jg inte tt et hr. UCK.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

  1. där ser du vilka bokstäver är vanligast i svenskan... sonen hade två tangentbord, en för svenska, den andra programmerat för engelsk text, ergonomiskt och effektivt... Han målade båda tangentborden svarta, och skrev snabbt och bytte tangentbord och språk hela tiden.... inget för min långsamma hjärna.

    Ett nytt tangentbord kostar inte många hundra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ett löst tangentbord till en laptop??? Går det ens? Även om det går vill jag inte ha det.

      Radera
    2. tror dottern har, eller om det var till iPad

      Radera
    3. Troligare till paddan.

      Radera
  2. Och jag har fattat hela inlägget, men snyggt är det inte. Investera!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det gör ont i hjärtat, banne mig. Jag ska köpa! Men vill ha med mig närstående expertis.

      Radera
    2. jag har vågat gå själv, snälla hjälpsamma pojkar i affären

      Radera
    3. Jo förmodligen. Men eftersom jag har två datapojkar i familjen så ...

      Radera
  3. Hahaha! Är det så lätt att läsa bristfälliga texter så ska jag från och med nu låta bli att använda stavningskontrollen;-) Topsen såg ut som om du använt dom för vad det egentligen är till för, nämligen att peta i öronen med ... hahaha:-)
    Om du älskar din laptop och inte vill köpa en ny tycker jag att du ska följa Hanneles råd. Köp ett löst "vanligt" tangentbord (199 kronor) som har en USB-anslutning som du skjuter in i USB-uttaget på din laptop. Problemet löst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men jag vill verkligen inte ha ett löst tangentbord till min laptop, verkar bra bängligt och blir en sak till att släpa på om man ska förflytta sig.

      Radera
  4. Jodå! Jag har ett och det fungerar jättebra. Kopplar in det i ett usb-intag på min MacBook. Använder det ibland . Köpt på Kjell & Compani vid Ringen. Såg att BP hade liknande förslag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror säkert att det fungerar, men jag vill inte ha nåt. Köpte ny laptop i dag, liten och smidig, hoppas vi kommer att trivas ihop! (min gamla köpte jag tydligen för sju år sedan eller mer, helt ointressant att reparera). Nu ska maken hjälpa mig att flytta saker etc.

      Radera