söndag, januari 29, 2023

Höga ambitioner

Ibland möts man av budskap som känns rätt så närgångna. Som det på skylten här ovan, plåtad i en av de lokaler där jag brukar spela pingis. Jo då, visst vill jag bli bättre, men riktigt bra  nej, det tåget gick för rätt länge sedan, det är lika bra att inse. Turligt nog kan man ha roligt ändå!

Budskapet på bilden nedan har också några år på nacken. Det är en häftig kasse som låter mig skylta med att jag handlat fantastiskt gott bröd hos Steinbrenner & Nyberg i Göteborg, ett bageri med höga ambitioner. "Naturen och livet i världens bästa bröd, solkysst korn och kärlek gräddas på passionens heta glöd." Ja ni hör ju själva, inte bara att det rimmar ... klart att det blir smaskens!


Här lever ambitionen att servera champagne, en flaska för en tusenlapp, till hugade
gäster med lite dyrare vanor.  Men själva stället är fortfarande stängt för säsongen. 

Det är ju Skyltsöndag, förstås. Kolla om det finns fler skyltar, roligare, snyggare, bättre via BP. I hennes högerspalt dyker skyltarna upp, hon har också en lista med presumtiva skyltbloggare men jag tror att långt ifrån alla hänger på fortfarande. Fast man kan alltid testa!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. finfikade senast med elvaåringen på Steinbrenner & Nyberg

  SvaraRadera
 2. Den första skylten förknippar jag inte med pingis utan mera med luddig mindfulness eller pepptalk. Sedan ÄLSKAR jag kassen. Den är helt otippad för ett bageri. Undrar vad den skulle kosta idag. Så kul att du inte slängt den. Kassen är helt underbar och den mest udda jag någonsin sett.
  Nu gillar jag inte champagne, men om jag gjorde det skulle jag inte vilja betala en tusenlapp för flaskan. Priset påminner om löjrom Wagyu-köttet från Japan...
  Tusen tack för din Skyltsöndag och länken:-)

  PS. Jag är fullt medveten om att min lista på skyltare inte är aktuell. Men som du vet är jag lite konstig. Jag länkar fortfarande till Pumita och kan inte förmå mig att stryka gamla skyltare från listan. Det känns fel tycker jag. Och de flesta skyltare som bidrar med regelbundna inlägg använder sig ju av min blogglista, så... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kassen stod i källaren full med böcker ... Jag gillar champagne, men kan lika gärna dricka en spansk cava eller en italiensk spumante, mycket billigare!

   Radera
 3. LillaSyster7:47 em

  Så dyra vanor har inte jag..... skulle aldrig köpa en flaska för 990kr
  Första skylten passar i många sammanhang, vilja kommer man långt på =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bubblorna blir ju betydligt billigare om man köper dem på Systemet! Men det här matstället kanske har frikostiga eller spendersamma gäster när det väl öppnar igen.

   Radera
 4. Jättefint skyltat, gillar verkligen texten på den kassen! Champagne säger man inte nej till...fast det kanske räcker med ett glas...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Champagne markerar fest för mig, men som jag skrev här ovan: det finns bra och billigare alternativ.

   Radera
 5. Helt klart varierad skyltning. Kul! Första skylten kan ju vara något för en elitidrottare eller liknande.
  Gillade verkligen kassen och budskapet och kunde gärna testa deras bröd och se vad jag tycker. Något att tänka på vid nästa resa hit. Och ett glas eller två av champagne tackar jag inte nej till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där bageriet har fin café-avdelning, med massor av tårtor och annat godis ... men champagnen får du skaffa nån annanstans!!!

   Radera
 6. Jag ser framför mig en glasögonprydd äldre herre med en pekpinne i handen när jag läser första skylten. Den andra är ju som upptakten till en vild kärleksroman! Champagnen vill jag gärna beställa när jag vunnit några miljoner på Lotto!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några miljoner ...? Det räcker väl åtminstone med en!!! Gott med lite bubblor ibland.

   Radera