fredag, januari 06, 2023

På väg framåt

Det där med nyårslöften, det är ingenting jag ägnar mig åt numera. Inte särskilt upplyftande att inse hur svårt det är att infria dem, även om avsikten är den allra bästa. Ändå svarar jag på fem fredagsfrågor från Elisa Matilda, detta alltså trots att det åtminstone skulle kunna handla om löften ... men ...

 1. Vilken är din närmsta nya plan för året? Att jag ska använda årskortet till gymmet som jag löste i början av december. Än har det inte hänt.
 2. Vad är något du vill göra under 2023? Resa lite, lite längre än till Värmland ...
 3. Vilka tre ledord har du för 2023? Försök, börja om, försök igen!
 4. Har julen åkt ner än? Nej. Granen barrar nästan inte alls, men det är klart: ut åker den förstås.
 5. Hur brukar januari kännas för dig? Lång och ganska trist tror jag. I väntan på ljuset.
Mässingshjärtan från Indiska hänger i granen år efter år.
Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. du kan ju gå till gymmet idag 🏋️‍♀️ januari är en spännande månad; nytt, barnbarnen åker skidor i Värmland och katten håller mig sällskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har slagit mig ... mys med katten!

   Radera
 2. Bra ledord, trägen vinner!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Har väl 1500 kr att lösa ut från Göteborgs stad varje år, vet inte om det räcker till ett gymkort men hur som helst så vill de att jag gör något i motionsväg.
  Lycka till med detta.

  Januari är ju lite av en "mellanmånad" tycker jag det känns som, sååå onödig ;)

  Ha en fin eftermiddag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm för all del inte att ta ut din friskvårdsslant, du kan säkert göra nåt som är både bra och trevligt!

   Radera
 4. Bra med tänker kring att försöka.Om man inte försöker kan man heller inte utvecklas och bli bättre.

  SvaraRadera
 5. Mitt gym kostar inget annat är medlemsavgiften i Aktiva Seniorer. Det gör att frånvaro därifrån inte ger mig dåligt samvete. Tilläggas ska att jag är jätteduktig på att gå dit, 2 ggr/v. av ren självbevarelsedrift.

  SvaraRadera
 6. Anonym6:45 em

  Inga nyårslöften här heller, att försöka är bra, då testar en ju saker och utvecklas. Ha en skön helg!

  Bokdamen
  https://bokdamenblog.wordpress.com/2023/01/06/fem-en-fredag-in-med-det-nya/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vara bara pinsamt när man tvingades inse (och bekänna) att de där löftena aldrig hölls.

   Radera
 7. Mycket vettiga ledord, man ska inte ge tappt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, och det gäller väl på många plan tror jag!

   Radera
 8. Här har vi nog tänkt ganska lika tycker jag, bortsett från gymmet då och julgranen. Ser i din kommentar att gymmet ägs av din bostadsförening - hahaha! Fusk! Det hade jag ALDRIG avslöjat, för nu har du ingen ursäkt alls länge;-)
  Det där med resor har jag också tänkt på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är plågsamt medveten om att jg verkligen BORDE, men fatta hur långt det är till det där gymmet ... och så jobbigt att ta sig ... först ut till hissen, sen längst ner i huset, sen säkert trettio meter promenad i en gång ... du fattar va?

   Radera
 9. Kul att läsa dina svar- Vad gäller träning är jag igång och har varit det länge. Men ett gym går jag inte till . I mitt tycke urtrist. Det mesta kan en ordna hemma med kroppen som motstånd eller på ett lugnare utegym. Däremot går jag på träning i grupp inför min kommande operation. Bara sex deltagare och rejäl genomkörare ett par gånger i veckan.
  Vad gäller att resa lite längre så är det ju bara att boka. Och bra nu när det är lite trist väder här hemma. Men vill du vara borta länge krävs det ju mer förberedelser förstås.
  Vad gäller julen, adventsljusstakarna, så försvann de till nyår. Ganska skönt med lite tulpaner nu och tanke på våren. Väntan på julen är ju liksom över. Och jag väntar aldrig på den. Tycker den är ganska trist. Gillade dina ledord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag promenerar ju om än inte lika flitigt som du, och spelar pingis, men känner att jag skulle behöva lite styrketräning också. Vi får väl se hur det går. Om att resa - nej det är inte riktigt så enkelt med en rörelsehandikappad reskamrat ... Fast jag vill inte på långresa, vill träffa barnbarnen ju!

   Radera
 10. Vi är många som tycker januari känns lång...vi får hålla ut helt enkelt! Borde plocka ner julen snart här hemma...tur att vi bara har en liten bordsgran i plast och lite annat smått och gott!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, plocka bort är inte så kul. Och jag som lyckades släpa hem en ovanligt stor och vid gran ... Men när julen väl är ute känns våren alltid mycket närmare, så vi satsar på det! Ha det gott!

   Radera