fredag, maj 12, 2023

Trasigt, krossat, brutet

Elisa Matilda missar inte att leverera fem frågor varje fredag. I dag på temat brott, fast turligt nog utan straff  även om det naturligtvis är en tolkningsfråga, för krossar man något dyrbart är ju förlusten ett straff på sätt och vis! Det jag hade sönder allra senast platsar dock inte i svaren. Men jag tappade ett ägg på köksgolvet, usch så kladdigt!

 1. När hade du senast sönder något av glas? Det händer förvånansvärt sällan, men ett enkelt dricksglas gick i kras för inte så länge sedan.
 2. Har du något trasigt porslin hemma? Ja, ett hopklistrat uppläggningsfat i "finservisen" från Rosenthal. Funkar.
 3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas? Maskinen man kan titta på VHS-kassetter med. Har ett antal som säkert bör kastas, men jag skulle först vilja veta hur de är ...?
 4. Har du någon gång brutit något i kroppen? Märklig nog och peppar, peppar, ta i trä! inte!
 5. När bröt du senast ett löfte? Brukar bara lova sådant jag tror att jag kan hålla. Hoppas att det är hela sanningen.
Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. en sån maskin kan du hitta på loppis, eller nya VHS-kassetter i alla fall (du har väl skrivit i etiketterna) 📽

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det är rengöring som ska till. Har köpt ett kit men det händer liksom inget ...

   Radera
 2. Smart att klistra ihop uppläggningsfatet i ställer för att kasta det. Inga brutna armar och ben, grattis för det är ett slit att återställa dem i användbart skick!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fatet kan bara användas till "torr" mat ...

   Radera
 3. Jag gjorde mig av med mina gamla videoband och gav bort dem till RK;s Kupan medan det ännu gick att få något för dem och videobandspelaren också.
  Trevlig helg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det bara sopstationen som gäller för VHS om man inte kan använda dem själv.

   Radera
 4. VHS-bandspelare! Jag hade en, men den slutade fungera ungefär samtidigt som DVD-bandspelaren tog över. Jag hade 100-tals filmer på VHS, de hamnade på tippen.
  Idag har jag många DVD-filmer men nu köper jag filmer som jag kan streama. Det går att ladda ner filmerna också men jag gör inte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, jag har jättemycket film på dvd också - som vi inte kommer ihåg att titta på!

   Radera
  2. Jag tittar på mina gamla dvd-filmer ibland, jag köpte en dvd-spelare för 500 spänn på Elgiganten, tipsades av Kjell & Co att de hade en dvs-spelare som bara kunde användas för att spela upp dvd-filmer. Deras billigaste kostade över 1 000 spänn, just att tipsa om en konkurrent.

   Radera
  3. Verkligen jättebra!

   Radera
 5. För mig som har brutit det ena och det andra, och nu pratar jag kroppen och inte löften så tycker jag väldigt många svarar att de aldrig brutit någon kroppsdel. Märkligt att det är så olika, jag har ju inte levt ett äventyrligare liv...VHS? Oj, såna band har jag inte kvar. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag - och uppenbarligen många med mig - har haft en himla tur, helt enkelt, som sluppit gips och annat som hör benbrytarbranschen till.

   Radera
 6. Då håller jag tummarna att du hittar någon som kan laga er VHS-spelare eller att ni hittar en ny på en loppis kanske. Men mig vetande finns det butiker som konverterar VHS till nåt som man kan kolla på datorn. Fråga mig inte vad...
  Löften man inte ger kan man inte bryta - bra där. Svarade ungefär likadant;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog min egen tröghet som är största problemet med VHS-maskinen.

   Radera
 7. har faktiskt kvar en VHS-spelare och några pärlor till filmer jag borde se. jag tror att jag mestadels bryter löften jag givit mig själv. annars är jag nog helt pålitlig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första filmen jag köpte på VHS var Casablanca!

   Radera