fredag, september 01, 2023

CITAT om omhuldat kalas

Till årets ceremoni har Nobelstiftelsen som bekant beslutat att bjuda in ambassadörerna från skurkstaterna Ryssland, Belarus och Iran, vilka förra året inte var välkomna på grund av ”den politiska utvecklingen”. /.../ Det som inträffat är en djup pinsamhet för Nobelstiftelsen, och en stor propagandaseger för dem som motverkar de värden den står för.

-Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman skriver i dag om den nyss offentliggjorda gästlistan till ett av årets mest omhuldade evenemang i Sverige, Nobelfesten. Wiman tycker att arrangören, alltså Nobelstiftelsen själv, bör få ett pris i politisk naivitet. Ett synnerligen märkligt beslut är det hur som helst.

UPPDATERING: Nobelstiftelsen har, efter en massiv kritikstorm, ändrat sitt beslut och drar tillbaka inbjudan till ambassadörerna från Ryssland, Belarus och Iran. Det var då för väl.

8 kommentarer:

 1. Undrar så hur det tänkte där?

  Ja, man undrar ju.

  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 2. Tror detta är ett typexempel på hur det går när man inte har nån tur när man tänker.

  SvaraRadera
 3. Så korkat. Men pudlade inte Nobelstiftelsen idag och sa att ambassadörerna av Ryssland, Belarus och Iran var "bara" bjudna till självaste prisceremonin, inte till festen.
  Så pinsamt. Man skäms ju!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört det. Dålig pudel i så fall. Kritiken är ju massiv!

   Radera
 4. Jag antar att Jimmie Åkesson som vanligt inte är inbjuden. Nobelstiftelsen tycker att han inte passar in i den anda som Nobel företrädde. Men Irans, Belarus och Rysslands ambassadörer, det är fina grabbar det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, i år är Jimmie bjuden. Men tackar nej.

   Radera
 5. Verkligen helt obegripligt hur Nobelstiftelsen agerade här. Men bra att de ändå pudlade. Kritik kom ju även från hovet.

  SvaraRadera