måndag, maj 02, 2022

CITAT om att njuta medan tid är

"Jag tycker du ska ställa dig själv sista måltiden-frågan. Och kanske unna dig svaret redan i helgen. Man vet aldrig. Livet är förgängligt och ingen kan förutspå vad Putin går runt och grunnar på."

-Hugo Rehnberg funderar i sin krönika i SvD:s helgbilaga Perfect Guide över hur tankarna går hos dödsdömda som får önska sig sin favoritmat till sin sista måltid, och han förlänger resonemanget. Han har ju rätt: det är väl smart att försöka unna sig sådant man uppskattar innan det är för sent?! Vi som inte hamnat i kön till elektriska stolen vet ju oftast inte vad som blir det sista vi får på talltiken. Principen "man ska vara snäll mot sig så länge man har sig" är en bra princip.

8 kommentarer:

 1. tänker njuta i vardagen utan elektrisk stol eller Putin inblandat

  SvaraRadera
 2. jag tänkte ta igen min försummelse. https://mrscalloway.blogspot.com/2022/05/selfie-nr-1-2022.html
  skulle inte kunna äta om jag visste att jag skulle avrättas eller att Putin stod i farstun

  SvaraRadera
  Svar
  1. En selfie kan man självklart leverera precis när som helst! Och vad aptit beträffar, så tror jag varken Putin eller en annan sorts avrättning gör någon hungrig. Därför alltså bättre att njuta nu, medan tid är!

   Radera
 3. Ja det är viktigt att unna sig, även i vardagen, göra det fint och mysigt,-) Är man snäll mot sig själv, mår man bättre med andra. Och de mår bättre!
  Ha det fint Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så tror jag också att det funkar!

   Radera
 4. Tänkvärt! Absolut! Livet är ju här och nu så jag har länge försökt att varje dag göra det där "lilla extra" och det så länge jag kan. Går även bra med det "stora extra" om så skulle uppstå.

  SvaraRadera