söndag, maj 22, 2022

Grönt i stan (och lite annat)

Se här, en för mig ny skylt mitt i huvudstadens trafik! Den sitter på Götgatan på Södermalm, en av alla gator som försetts med rejäl cykelbana. Och nog vet vi att det är en grön transportmetod man använder när man cyklar. Men att man kan få surfa på en grön våg med sin velociped, det känns extremt hyggligt! Kan bara hoppas att ingen gångtrafikant missförstått något och därmed blir övercyklad i högsta trampfart. 

Om du är sugen på fler skyltar än dessa så vet du att vägen till skyltsöndagens inlägg går här, via BP.

Var så god, den här skylten verkar ledig för vilket budskap det vara må!

Är det någon sorts humor i budskapet från begravningsbyrån? Eller ska man tolka skylten som en klapp på axeln i allmänhet och största välmening?

Detta är bilden ni har väntat på eller hur! Skylten som berättar att här väntar en blomstrande äng hänger förstås kvar, och kapitel 7 bjuder i alla fall på EN blomma, en trött gul tulpan som knappt syns ...
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. maken promenerar på morgon på en trottoar här bredvid en skylt med: RADAR 20 km/t, vill se om den blinkar när/om han springer!! eller cyklar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kommer han upp i för hastighet? :-D

   Radera
 2. Är det en grön väg eller en grön våg? Kan ju vara både och om jag tänker efter... Tack för den introduktionen. En sådan skylt har jag heller inte sett förut. Älskar Skyltsöndag:-)
  Skylten i begravningsbyråns skyltfönster är minst sagt tvetydigt, vilket kanske är meningen...
  Å så den lilla, blyga, gula tulpanen - hahaha! Älskar den följetongen:-)
  Älskar hela din Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för besöket och glada tillrop, önskar dig en stadig grön våg!!!

   Radera
 3. Noterade skylten på Götgatan för ett antal veckor sedan och som fotgängare vill det till att se upp. Här går det undan när det är gröna vågen. Begravningsskyltarna är onekligen dubbeltydiga .
  Undrade just hur det stod till med blomsterängen .Och en trött tulpan fanns det. Kanske fler blomster kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste den vara rätt ny den där skylten på Götgatan? Måste ju finnas fler, men var? Blomsterängen fortsätter som min otroligt spännande följetong, lita på det ...

   Radera
 4. Haha, blomsterängen lär ni få vänta på ett par år eller två...kanske är en gräsmatta att föredra i alla fall? Begravningsbyråns budskap kunde lika gärna lyda: Vi dör alla till slut i alla fall! Det är min tolkning ...say no more

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja när inte ens maskrosorna blommar börjar man ju allvarligt tvivla ... Din tolkning är naturligtvis helt korrekt!

   Radera
 5. Det är kul att titta på andras skyltsöndag, men själv har jag aldrig nappat på det. Troligen för att jag knappt ser några skyltar i min ganska isolerade värld.
  Däremot har jag fortsatt med ordselfien som du höll igång så länge. Idag var det dessutom min tur att knåpa de 12 frågorna.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ett speciellt öga för skyltar när man börjat ... Selfien lever, jag har svarat (förstås)

   Radera