söndag, maj 08, 2022

Skyltat och klart – men stenkastning undanbedes

Den som sitter här inne bör inte kasta sten.


Övergången till nytt betalningssätt i Stockholms kollektivtrafik rullar på,
med glada tillrop.

Laddning av trött mobil erbjuds i fem steg som ni kan läsa er till i bilden!
Kostar 10 kr/tim. Någon som testat?
Skyltsöndag som vanligt, förstås. Det har blivit en vana, och på något märkvärdigt vis lyckas jag och många med mig hitta skyltar att fotografera. De kan vara snygga, kloka, urfåniga eller roliga, det är helt fritt fram i detta bloggprojekt som övervakas lite lätt av BP. Lista på mer eller mindre trogna deltagare finns här.

Vi har nu kommit till kapitel 5 i den olidligt spännande historien om den
anlagda blomsterängen som skyltats med sedan flera månader. Ja, några
små gröna saker syns, men riktigt prunkande kan man väl inte säga att det
är. Än. Hoppet lever!

Kan inte låta bli att lägga till en liten alldeles skyltlös bonusbild, med picknick och
extra allt.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Kanske måste vi lantisar gå en liten kurs innan vi kommer till huvudstaden, för varje gång jag åker t-bana har betalsätten ändrats - jag åker ju bara någon enstaka gång per år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite hysteriskt kan det verka - i sommar ska vi exvis gå över från blå kort till gröna - men jag tror att du kommer att klara det! :-D

   Radera
 2. regeringens arbetsplats...??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glashuset är hotell och krog och ligger på Södermalm.

   Radera
 3. Rostade jordnötter 🥕 65 kr
  Marinerade Oliver 🥕 75 kr

  SvaraRadera
 4. Läcker glasfasad och där får man vara försiktig men det ser ut som att det finns franska balkonger på fasaden.
  Brick har jag inte sett tidigare men lät som en bra idé förutsatt att laddarna kommer tillbaka till en laddstolpe, så det inte blir som med sparkcyklarna, som ligger och skräpar överallt. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte testat Brick, har inte behövt. Men varför inte, om det skulle knipa?

   Radera
 5. Japp, Skyltsöndag är beroendeframkallande. Det är inte jag som har sagt det, utan Paula. Å hon har rätt. Det är du ett levande bevis på:-)
  Glashuset med sina speglingar var riktigt läckert. Automaterna på Centralen har förargat fler vid det här laget, trots den roliga texten.
  Brick har jag heller inte sett här. Å i "mitt" centrum finns det kostnadsfria laddningsstationer som är inbyggda i soffor i gångarna. Har dock aldrig testat.
  Ja, den där blomsterängen är ungefär som din återkommande Corona-skylt, fast inte hälften så rolig;-) Samtidigt är det liiiiite spännande att följa projektet.
  En härlig Skyltsöndag med extra allt:-) Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses har jag en återkommande Corona.skylt? Som jag i så fall glömt! Nå nu har jag haft lite skyltflyt igen, får väl se om torkan återuppstår. TYcker själv att glasfasaden gör sig bra på bild! Har dock aldrig varit innanför dörrarna.

   Radera
  2. Äsch du menar förstås "det kommer att bli bra"-skylten inser jag nu.

   Radera
 6. Snyggt skyltat.Och både din texten och bilden till Glashuset var riktigt bra. SL försöker att hålla oss vid gott mod men man kan ju ladda i kassorna hos SL eller hos Pressbyrån. Ja, även hos SL via nätet fungerar ju detta.
  Jag har alltid en powerbank med mig .Men visst kan det vara bra med ett alternativ i form av en laddare man kan hyra.
  Roligt att följa den tänkta ängen och lite grönt var det. Hoppas den tar sig.
  Sista bilden skyltar ju fint ordlöst om den ljuvliga tid vi har nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det fina dagar nu - när de rosa blommorna ersatts av vita! Jag tycker Glashuset är riktigt snyggt. Måste kanske gå in där nån dag. Förmodligen snyggt inne också!

   Radera
 7. Fanns det inte ett märkligt uttryck förr som hette att man satt på glashuset om man var ogift? Tänkte på det nu när jag såg den fina skylten på Glashuset.
  Blomsterängen behöver nog vatten, gödsel, solsken och mycket kärlek ser det ut som. Hoppas att den snart prunkar men riktigt lovande ser det inte ut ännu.
  Tack för trevlig skyltning som vanligt här inne hos dig.
  God ny vecka önskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man satt på glasberget! (man skulle nog inte kasta sten där heller, friarna var ju sällsynta ändå :-D) Tack för besöket säger jag innan jag riktar blicken mot John Blund.

   Radera
 8. Automaten som tackar för sig, är det i t-banan? Hur köper man sen biljetten? Bara via mobilapp? Att ladda mobilen on-the-go kan ju vara fiffigt, har aldrig sett en dylik automat. Så många nymodigheter i storstadsdjungeln som vi aldrig får se på vischan, o kanske lika bra det...
  Blomsterängar kan vi nog åstadkomma vad det lider. Mina första blomsterinköp, tagetesar, de har nu förfrusit. Nätterna är för kalla och jag är för ivrig. Dom borde inte få säljas innan det är plusgrader dygnet runt, basta!

  SvaraRadera