lördag, maj 28, 2022

Veckans mening – om mordiska gubbar och ABBA

Finns det en mening som fått mig att hejda mig lite extra i läsningen den gångna veckan? Ja men det gör det väl alltid! Det är Skriv-Robert som uppmanar oss att på lördagar bjuda på just den meningen, lång eller kort, rolig eller allvarlig, klok eller korkad. Denna gång hittar jag mitt bidrag i "Forever young" som min journalistkollega Johan Ripås (SVTs korrespondent i Afrika) debuterade med för några år sedan, men som jag först nu kommit mig för med att läsa. En uppväxtskildring med många välbekanta beståndsdelar, men också några överraskningar. Som historien om Söndagstupparna, gubbgänget som begår mord och gömmer sina offer inuti nedplockade kyrktuppar ... ett inte särskilt charmigt sällskap, kolla bara in den här beskrivningen:

Med stöd av käppar och rullatorer brakade de igenom häckar och grindar, vrålande med löständer hängande snett och tvåveckorsslemmet stänkande ut halsarna.

Uppdatering: Efter att ha tillbringat en stund i tidningsvärlden hittar jag ytterligare en mening som jag tycker passar jättebra här. Det är Jonas Gardell som varit på premiären av ABBA-showen "Voyage" med avatarer i London. Han skriver om sin upplevelse i dagens Expressen, där han bland annat konstaterar att de digitala stjärnorna placerats ganska långt bak på scenen. Gardell förstår varför, och jag håller nog med:

Men vad fan, vem i vår ålder gör sig inte bäst på lite avstånd?

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. det här missar du väl inte:
  https://www.svtplay.se/video/35417653/kulturstudion-special-povel-ramel-100-ar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den missar jag absolut inte!!!

   Radera
 2. de där Söndagstupparna förefaller ju inte så värst aptitliga i varje fall. men jag håller inte med Gardell. åldrande människor kan vara väldigt vackra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med dig x2. Men alla gamlingar är inte jättevackra ... fast rynkor ger karaktär åt folks ansikten.

   Radera
 3. Den första meningen var hemsk i all sin uttrycksfullhet. Den andra skriver jag under på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två fynd jag gjort, inte sant? :-D

   Radera
 4. Den första meningen var otäck. Men den om ABBA gjorde att jag läste hela artikeln. Meningen skriver jag under på, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gardell skriver alltid bra, även denna gång.

   Radera
 5. Den första meningen var äcklig - om man har en livlig fantasi som jag;-)
  Den andra meningen är klockren och krönikan var riktigt bra. Sedan måste jag säga att speciellt Björn som är äldst i gänget verkligen har åldrats med värdighet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, dubbelt upp. Visst var Bennys rock fräsig? Grabbarna har hållit sig bättre än tjejerna ...

   Radera
 6. Hörde Jonas Gardell när han sa detta och läste med stort nöje hans artikel Klockrent! Gillar verkligen honom och inte minst det han skriver- Hade förstås gärna varit på plats i London och statt ABBA Voyage.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker Gardell är en av våra bästa skribenter, rent allmän!

   Radera
 7. All skönhet sitter inte på utsidan... och ibland kan det vara tvärsom. Oavsett ålder. ;)

  SvaraRadera