fredag, maj 27, 2022

Nå tjejer, blir det nån skillnad?

Det har sagts oändligt många gånger: världen skulle se helt annorlunda ut om kvinnor hade makten i stället för männen, som cementerat ett gubbvälde med många inbyggda fel och brister. Dessutom tenderar karlarna att vilja kriga, utan att en utomstående betraktare förstår varför.

Är det nu det är dags att krossa det omtalade glastaket? Samtidigt som det är läge att slå ett slag för freden, för färre vapen och mer samtal. Att utvecklingen skyndats på och behovet ökat beror till stor del på Putins attack mot Ukraina. Upp till bevis!

Världen och framför allt Europa är inne i en intensiv förändringsperiod. Och en tydlig tendens är att allt fler makthavare i länderna omkring oss nu är kvinnor. /.../

Och vi behöver starka kvinnor i politiken, som internationella spelare i en tid när kvinnors rättigheter runt om i världen på nytt utsätts för allvarliga hot. /.../  

Kommer ni ihåg stridsropet från 70-talet, i teaterföreställningen ”Jösses flickor”? Det ljöd: ”Kan vi, törs vi, vill vi?”. Svaret var glasklart: ”Ja vi kan, vi vill och vi törs”. Kanske är det där vi är nu, äntligen? Några har bevisligen tagit sig till toppen och borde kunna göra skillnad. Upp till bevis, tjejer! Krossa glastaket och främja freden! ./.

Vill du läsa hela krönikan gör du det på News55, bara genom ett klick här. Öppen för alla inledningsvis innan den så småningom blir åtkomlig endast för prenumeranter.

 Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Anonym1:30 em

  Tack för denna välskrivna och intressanta text!

  SvaraRadera
 2. alltför många saker går bakåt i USA, skrämmande, många konservativa kvinnor i höga poster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Abortfrågan är verkligen sorglig.

   Radera
 3. Tack! Visst ville jag läsa hela krönikan. Så välskriven och intressant. "Klart vi kvinnor kan och törs" . Absolut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du läste, tack! Ja vi kan, vi vill och vi törs - fast somliga kanske lite mer än andra ..

   Radera