torsdag, juni 03, 2021

Intressanta tips är välkomna!

Har ni något tips om bloggar eller personer man ska följa eller något trevligt tips? Så lyder denna veckas helgfråga från Mia i bokhörnan.  

Hoppsan, det finns en del att välja på! Och valen styrs ju av det man är road av. Jag kikar på väldigt många bloggar som hoppar på samma "utmaningar" som jag själv, har svårt att singla ut någon framför de andra. Försöker i alla fall visa mitt intresse genom att kommentera ganska flitigt.

Men en sak som jag kollar troget, det är tipssidan i Svenska Dagbladet om nytt i tv och på olika strömningstjänster. Eftersom utbudet är så enormt är det ju omöjligt att hänga med av egen kraft, men tack vare de där rekommendationerna har jag hittat mycket som varit värt att lägga tid på, även om en hel del hämtats från källor som jag inte har tillgång till. Elias Björkman heter tipsaren. 

En kväll som denna fanns exempelvis ingenting i tablå-tv som höll mig kvar i soffhörnet. Men den här gången avstod jag tv helt och hållet, till förmån för en mojito på verandan i Barndomslandet i den ljumma sommarkvällen. Fåglarna sjöng, det är fenomenal underhållning som inte kräver något abonnemang alls. Men annars är alla möjliga tips om både läsning och andra tidsfördriv välkomna.

Höll på att glömma Mias bonusfråga: Vad gör ni/du i värmen? Tja, vad sägs om att ta en liten mojito till, i skuggan, när det känns som om man fångat tillräckligt många solstrålar?

Copyright Klimakteriehäxan 

15 kommentarer:

 1. Skål då Klimakterihäxan:-) ÄLSKAR Mojito, men har faktiskt aldrig druckit den i Sverige. Anledningen är nog att jag aldrig blir lika svettig som i Spanien för att njuta av en Mojito.

  PS. Nej, det var Sportnytt (ett måste för lilla mig) som jag kollade samt Stockholmsnytt. Resten - suck. Så jag njöt av en deckare på balkongen istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Törs jag erkänna ...? ja, det törs jag: köper färdig mojito i box på Systembolaget. God!
   Hör också till Sportnytts trogna tittarskara.

   Radera
 2. Svar: Jo, det är HSB som sätter "reglerna" för dessa eländiga containrar. Marken ägs av HSB, så det är dom som bestämmer. Suck! Annars är brf suverän, men vad gäller sophantering har de verkligen misslyckats totalt sedan den infördes för drygt två år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. Jag har intryck av att vår närmsta återvinningsstation hanteras av andra, men kanske är det HSB även hos mig???

   Radera
 3. de där tipsen kollar jag också. det behövs en viss hjälp för att hitta rätt i utbudet. i värmen läser en i skuggan. dricker gärna vitt vin med jordgubbe i

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omöjligt hålla koll på allt själv, även om man stärker sig med ett litet glas!!!! :-D

   Radera
 4. Dessa vackra dagar och kvällar så är det skönt att just njuta av en mojito. Eller två.Gör dem gärna själv och brukar få till dem riktigt bra- Men ett bra tips var det att testa även de färdiga-
  Tipset i "Svenskan" tittar jag också i på men just sommartider blir det väldigt lite tittande. Däremot mycket radio

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också gjort mojito själv men å så enkelt det är med den där boxen ... en isbit och lite lime så är man hemma! SvD-tipsen är ofta pålitliga.

   Radera
 5. Ja utan tips så är det omöjligt att hålla reda på utbudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, ett virrvarr av kanaler finns det att botanisera bland. Svårt att leta på måfå.

   Radera
 6. Nä, tv lockar inte på sommaren. Då är det med en bok ute i skuggan man helst vill vara. Är hjärtligt trött på att följa nyhetsrapporteringar också, men man måste väl ändå försöka hänga med lite i omvärldshändelserna förstås. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten! Glömde nämna. Hade helt missat att skriva in din blogg på min blogglista. Men nu finns den där. För jo! Jag läser visst vad du skriver här, väldigt ofta och varje vecka. :) Jättefin blogg!

   Radera
 7. Det är skönt egentligen man är aldrig sysslolös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det finns alltid något, om man bara tänker efter!

   Radera