torsdag, juni 24, 2021

Midsommarläsning

Dan före dan, ja före midsommarafton alltså (det är exakt ett halvår till den där andra ni vet) ställer Mia i bokhörnan som vanligt en helgfråga. I dag en väldigt rak undran: Vad läser du i midsommar?

Jag hamnar för min del förmodligen så långt bort från somrig romantik och smäktande feelgood som det går att komma, för jag har lånat "Girl", Edna O´Briens bok om de bortförda och misshandlade flickorna i Nigeria, och den måste lämnas tillbaka.

I bonusfrågan vill Mia veta vad jad gör för att vila upp mig i midsommar. Jo det ska jag härmed avslöja: jag tar det väldigt lugnt! Hoppas på god mat och god dryck och god sömn, den trissen är svårslagen. Lägg gärna till gott sällskap också, så höjer vi till fyrtal!

Men apropå det där med drycker undrar jag hur folk tänker som skjuter upp inköpen av bubblor, nubbe, öl och vin till i dag. Kön till Systembolaget på Rosenlundsgatan var ett kvarter lång i eftermiddags, och det var inte två meter mellan de köande! 

Gick förstås inte att plåta så att hela kön syns, men långt där framme väntar insläppet
till helgens starkare drycker ... som gick alldeles utmärkt att inhandla för flera
dagar sedan ... om man planerar lite alltså, och inte gillar att stå i kö (sade hon 
självbelåtet och flinade elakt åt dem som inte tänkt efter före! :-D)
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Girl av Edna O'Brien är en tuff bok, och den är sann

  Maken köpte också jordgubbar, räcker gott!
  (har ingen aning vad TLC betyder...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TLC betyder Tender Loving Care. Jag frossar i jordgubbar.

   Radera
 2. Precis så såg det ut vid Systembolaget i Täby Centrum igår. Det var en tjej som räknade - du vet en ut, en in. Å jag var (såklart) lika smart som du och köpte "förnödenheterna" i början på veckan. Man har ju lärt sig den hårda vägen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vägrar köa för att köpa vin! Klarar mig i så fall hellre utan.

   Radera
 3. Boken har jag på läselistan men den får läsas när jag kommer hem.
  Tänk att folk är så dåliga på att planera. Men kanske var det brist på pengar som gjorde att de var i kö idag. Lön! För egen del är jag också bra på det området
  Vad gäller att vila upp mig så tycker jag överlag att jag alltid är bra på att vila mig i form. "Vila i rörelse" eller "Rörelse i vila".
  Önskar dig en riktigt fin midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lönedag - kan ju spela in. Tänkte inte på det. Fin helg hoppaS jag att du också får!

   Radera
 4. Såg detsamma idag här i stan och tog ett kort på kön som var två kvarter lång till Systembolaget! Inte jag, då, nej, jag är förutseende. Hur kan man vara så dum? I sista minut?
  Önskar dig en Glad Midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget tråkigare än att köa. Både till fots och i bil.

   Radera
 5. Jag skulle köpa vin idag. Utanför det stora köpcentret i Karlstads utkant stod en väktare och höll ordning på en kö som alltså sträckte sig en bra bit från själva Systembolaget. Jag struntade i att ställa mig i den kön och åkte till Systembolaget i Grums istället. Det var en liten kö utanför, men det gick jättesnabbt att få komma in. Ibland är servicen bättre på den lilla orten än i den stora staden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är ju jag stamkund när vi är i Barndomslandet. Har aldrig köat. Men midsommar är förstås lite extra.

   Radera
 6. Jag är väldigt sugen på att läsa O'Brien igen, det har jag inte gjort sedan gymnasiet. Visste faktiskt inte vad Girl handlar om - förrän nu då. Har sett den lite här och där.
  Jag har inte varit förutseende och håller mig därför till mina alkoholfria öl. Skulle aldrig komma på tanken att ställa mig i en sådan kö. Annars hade jag kunnat tänka mig en flaska vino verde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte en vinho Verde. Gott på sommaren och alkoholsvagt. Alkoholfri öl dricker jag gärna.

   Radera
  2. PS det hör liknR nog inte alls O'Briens tidigare böcker.

   Radera
 7. Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Men jisses vilken kö! Sån slipper man galant. Vatten, kaffe o te duger åt mig, helg som vardag. ;) Boken känner jag inte till.

  SvaraRadera
 9. Otroligt långa köer här också, runt hela kvarteret.

  SvaraRadera
 10. Vilken kö det gäller att planera.

  SvaraRadera
 11. Jag fick min ex kärlekspartner att återvända till kärleken och lita på mig mer än någonsin tidigare. Hela mitt liv har jag aldrig trott att kärleksförtrollningstrollkarm kunde få tillbaka min ex kärleksman Andrew, tills min vän introducerade mig för den riktiga trollformeln, tidigare har jag kontaktat några trollformler för att hjälpa mig men ingen av dem kunde hjälpa mig , några krävde mer pengar tills jag följer enkla instruktioner från stor kärleksförtrollare via hans personliga e-post, jag kunde kommunicera och få omedelbar hjälp av honom för att återställa mitt äktenskaps kärlek och lycka. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) vem som helst kan likaväl få samma hjälp från honom idag för att få tillbaka förlorad kärlek eller återställa ett brutet förhållande och frånskild partner kan återvända till kärleken. det är möjligt eftersom det fungerar för mig inom 2 dagar, min ex kärleksman ringde mig på telefon för att be mig om ursäkt och just nu lever vi båda tillsammans i kärlek och lycka. tack till Dr.Oduduwa för hans begåvade och begåvade krafter att få tillbaka ex inom 34 timmar. WhatsApp-kommunikationsnummer: +2349129715420

  SvaraRadera