fredag, juni 04, 2021

Sommar, sommar, sommar!

Å vilken fin fredag det ser ut att bli! Landade i Barndomslandet i går. Här är knallgrönt, lite i grönaste laget faktiskt, för gräset i gräsmattan är jättelångt. Har ett avtal med en person som klipper, men nu visar det sig att hans effektiva maskin gått sönder. Så det fortsätter nog att växa ohejdat några dagar till. Det är såna smällar man får ta!

Elisa Matilda har som vanligt levererat fem frågor att fundera på och besvara, frågor av definitiv sommarkaraktär!

 1. Hur märker du av sommaren utanför? Nu är det så otroligt grönt, solen skiner, fåglarna sjunger, sjön glittrar, blommorna blommar! TACK!
 2. Vad ser du fram emot i sommar? Många bad, lite utflykter, se barnbarnet uppleva sin första sommar springande, hoppande, plaskande! Och god mat och dryck, gärna serverad utomhus.
 3. Vad saknas i ditt närområde? I stan tycker jag det mesta finns på gångavstånd. Men ogillar att man glesat ut bussturerna, har många grannar som är beroende av kommunal transport. Och sista kvällsturen från oss går 21.30, vilket jag tycker är hysteriskt tidigt!
 4. Hur långt behöver du ta dig för att komma till närmaste turistattraktion? Beror förstås på hur man definierar "attraktion".  I Barndomslandet finns LM Ericsson-museet två kilometer bort och det snart världsberömda (nåja) Värmskogs kafé med enorma räkmackor på samma avstånd. Bra promenad till båda, fast jag står inte i kön till smörgåsarna. Klässbols förnämliga linneväveri med fin butik 20 minuter bort med bil. Kör en kvart till och du hamnar i min gamla hemstad Arvika, proppfull med konst och med en jättefin stadspark. Bra fik och krogar också! I huvudstaden finns som bekant lite av det mesta, mycket på kort avstånd från mig.
 5. Hur njuter du av sommaren där du bor? Har nära till vatten både i stan och på landet. Älskar vatten. Min blommande balkong är ett annat glädjeämne. Och skuggan under Barndomslandets lönn om det blir hett.
Första sommaren när benen bär. Eller trehjulingen. Solhatt ett måste.

Klätterhortensian är smockfull med knoppar! Slår snart ut.
Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. Här har det också blivit sämre med bussarna och dessutom RIKTIGT DYRT :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Göteborg åker pensionärer gratis när det inte är högtrafik. Det borde fler ta efter.

   Radera
 2. det är nog en allmän trend att bussturer dras in och/eller glesas ut. trist. grönskan, fågelsången, bad och barnbarnen borgar för en fin sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våran linje 55 blev väldigt mycket mindre användbar i senaste omläggningen. Synd. Man kan ju inte gå jämt.

   Radera
 3. Det er veldig seint med buss, skal jeg hjem fra byen med buss er 16.45 det seneste å dra hjem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det sannerligen inget nattsudd.

   Radera
 4. Många turistattraktioner du har i närheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så har vi det i Värmland! Då tog jag ändå inte med Lars lerins konsthall sandgrund i Karlstad!

   Radera
 5. Du gör bra reklam för din stad. Där verkar finnas mycket att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju faktiskt det! Ändå tror jag att pandemin hejdat flera konstutställningar som annars brukat dyka upp på sommaren.

   Radera
 6. har lite modest inställning till vatten... och till levande ljus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vatten ska inte vara istäckt, det ska inte vara kallt, det ska inte vara strömt och det ska inte komma i kraftiga vågor! Levande ljus, det vet vi ju, ska man också vara försiktig med ... annars kan det ta eld i handväskan.

   Radera
 7. Du bor ju perfekt och så har du barndomslandet som komplement. Inte illa!

  SvaraRadera
 8. Resan till Barndomslandet var verkligen vältajmad. Det ska ju bli fint väder även nästa vecka. Nu hoppas jag bara att dina blommor/växter på balkongen i Stockholm överlever tills du kommer hem. Det har ju regnat ganska så bra i Värmland också för några veckor sedan. Sedan kom värmen på det och det gillar ju gräsmattor (och maskrosor). Innergårdens gräs har hittills klippts två gånger i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas också att balkongen blommar vidare - en granne har lovat vattna, jag vattnade hennes veckan innan, vi brukar hjälpa varandra. Vädret är underbart!

   Radera
 9. Det är fint att kunna alternera mellan stad och land om sommaren. Värmland är rikt på mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja perfekt på många sätt! Kan bara tänka att det vore bättre om sträckan mellan hållpunkterna vore kortare.

   Radera
 10. Precis som du är jag tokig i vatten. Hade aldrig kunnat flytta inåt landet och bo flera mil från havet. Men...beroende på trist omständigheter så kan jag ännu inte bada. Alltså är poolen inte fylld och jag vågar inte heller bada i havet ännu. Men snart är väl med op.sår läkt och då.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har heller inte varit i ännu, men nu ska det väl inte dröja! Hoppas du får bada riktigt snart du med!

   Radera
 11. En vildvuxen gräsmatta är inte hela världen, den är ju grön och fin i alla fall :-)

  Här har vi som bor i stan gratis busskort, men vi går för det mesta dit vi ska. Om vi ska ut till "förorterna" tar vi ofta bilen, men ibland blir det buss. Dom gånger vi tar bussen blir det ofta taxi hem, för turtätheten är inte särskilt stor.

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis rätt om gräsmattan, den har inte varit så här grön på väldigt länge!!! Och visst är grabben på trehjulingen underbar ...

   Radera
 12. Låter härligt, och som att du trivs. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har det bra, absolut!!! Önskar dig detsamma!

   Radera