fredag, juni 25, 2021

Långt eller kort?

Midsommarblomster.
Denna fredag är minsann midsommarafton. Ute regnar det, antagligen välkommet och bra för växtligheten, mindre bra för den som planerar utegrillning och bryggdans när stången blivit lövad och blomsterklädd.

Det var väldigt länge sedan som vi höll på de gamla midsommartraditionerna. Visst, när barnen var små band vi kransar och deltog i ringdansen. Och lite sill har ju aldrig varit fel! I dag blir det nog bara just sillen som blir markeringen, och det trots att man verkligen kan äta en sillsvans lite när som helst på året. 

Okej då, en liten marguerit i kruka med tillhörande majstång kom med hem från matbutiken i går, fast jag tror inte den gör särskilt mycket för den eventuella helgstämningen, hur den nu råkar se ut. Hoppsan, jag höll visst på att glömma jordgubbarna! Ett måste!

Elisa Matilda kämpar i alla fall oförtrutet på och ställer sina fem fredagsfrågor till oss andra som inte klämt ner laptop-locket och tagit semester från allt inklusive bloggen. Temat denna gång långdraget. Så här ser de ut, frågorna:

 1. När senast har du dragit på något? Ack, en hel del drar jag på för evigt, verkar det som. Rensning i bokhyllor och garderober, exempelvis.
 2. När senast hade du en riktigt skön sovmorgon? I dag! Vaknade kvart över nio!
 3. När drog du senast det största strået till stacken? Hm. Min blygsamhet (jo men lite av den varan har jag väl?) förbjuder mig ...
 4. Vilket samtalsämne suckar du oftast åt? Bilar. Som jag tycker ska rulla och gå, men de är inget att prata om. 
 5. Känns sommaren kort eller lång när midsommar nu är här? Lite lagom tror jag! Den har i alla fall börjat bra!  


Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. känner ingen som pratar om bilar, alla våra barn och barnbarn cyklar. Vaknade tidigt idag... tog min 12 minuters promenad före frukost... maken tog sovmorgon som omväxling, men nu ska vi ta oss ut upp på berget med havsutsikt och fika, ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja cyklar kan jag nog inte heller prata särskilt länge om ... låter som en fin fikapaus! Fin helg önskas du också!

   Radera
 2. Jeg tror nok midtsommerfeiringen er større i Sverige enn i Norge. I Norge blir det kanskje brent et bål eller to, men det er det liksom. Det er litt trist, for man burde feire mer, nyte mer...

  SvaraRadera
 3. maken spelar Idas sommarvisa just nu med baritonsaxofon 🎷

  SvaraRadera
 4. Här saknas det traditionella regnet. Lisch kör med mulet och lite sol däremellan. Så det går att grilla för de som önskar.
  Blomstren hör till denna dag, någon liten midsommarstång äger jag inte längre, men en fin handgjord svensk flaggstång i bordsformat.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går faktiskt jättebra även utan midsommarstång! Ha det skönt!

   Radera
 5. sill, nypotatis och jordgubbar är viktigt. annars blir det inte mycket firande här. evt en kvällsmusik beroende på hur mycket folk som kommer. regn skulle behövas. allt torkar bort. alla mina rosor är ledsna. trevlig midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske kommer lite regn snart i alla fall? Här har det slutat, jag har varit och badat i sjön efter en promenad. Ingen trängsel alls. Hoppas du får en fin helg!

   Radera
 6. En vacker midsommarstång förgyller ju tillvaron och jordgubbar likaså. Svenska ängsblommor också.
  Att äta gott och kanske träffa vänner hör till vad vi tycker är trevligt och just så blir det idag- Dock ingen bryggdans.
  Önskar dig en fin midsommarhelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket god mat blev det, upphämtad ur havet. Och en vacker dag. Hann med både promenad och ett dopp i sjön.

   Radera
 7. Så du gillar inte bilar - hahaha! Håller med, det ska ta en från punkt A till punkt B utan krångel, men lite roligt vill man ju ha när man kör dom;-)
  Har ätit alldeles för många jordgubbar idag. Undrar varför jag köpte 500 grams asken för två pers...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag gillar bilar eftersom de är bra att ha, men jag orkar inte delta i samtal om deras eventuella brister eller kvaliteter. Vad beträffar jordgubbar kan jag lätt äta en 500 grams kartong helt utan hjälp.

   Radera
 8. Jag hade så gärna velat fira midsommar vid hembygdsgården i Sundborn, men ack det bidde ju inget firande. Ifjol var det lika illa i Fredriksberg. Men jag har smygtassat där och sett att majstången är lövad. Vi som bor på landsbygden, speciellt i Dalarna, är nog mycket mer för traditionella midsommarfiranden. Men, jag blir tokig på alla MISSSSSSOMMARFIRARE....hihi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men till nästa år igen
   kommer han vår gamle vän
   för det har han lovat!
   Nä men hoppsan, det där handlar ju om Tomten ... Men visst vill vi tro att allt blir mer som vanligt nästa år?

   Radera
 9. Håller med om det här md bilar! Och så har man gift sig med en karl som är otroligt motorintresserad och kan prata i evighet om bilar, moppar osv och motorer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett gäng bilfantaster i släkten. Finns inte ett tråkigare samtalsämne!

   Radera
 10. Ja bilar slår nog även jag lätt dövörat till för. Det är väl inte direkt ett ämne som man lyssnar på timme ut och timme in ;).

  SvaraRadera