torsdag, juni 24, 2021

Vem bajsar på gräsmattan?

Dagar som dessa vi njuter av just nu inbjuder Årstaviken till bad. Tyvärr är det inte bara människor som trivs i och vid vattnet. Det gör även kanadagässen, vars visitkort ligger tätt, över alla ytor  ytor där både barn och vuxna vill kunna slå sig ner med en liten medhavd picknick eller gå utan att halka på en nysläppt bajskorv. Nästan omöjligt!

Vid ett tillfälle jagade jag ner ett gäng av (de tyvärr vackra) fåglarna i vattnet. En badande man som stod en bit ut tittade förvånat på. Frågade:
-Varför sjasar du bort dem?
-För att de lortar ner. Äckligt! Det där är en sort som inte hör hit, den kommer utifrån.
-Jaaa ... men det gör ju jag också? sa mannen och tittade lite frågande (eller var det bistert?) på mig. Han hade omisskännlig spansk brytning och "såg latinamerikansk ut", så jag kände mig rätt säker.
-Puede ser, svarade jag på spanska, må så vara, men inte skiter du på gräsmattorna!?
Sen var vi vänner.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. är lite känslig för vissa verb, har nyss fikat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ursäkta så mycket! Men fekalier är ju vad de är ...

   Radera
 2. Hahaha! Du är så himla rapp i käften, och det på spanska (också):-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var väldigt glad att jag fann mig, det hade kunnat bli riktigt jobbigt annars. Han var chilenare och jättetrevlig!

   Radera
 3. Bra svar! Och klockrent- Och varför kommunen inte skjuter av dessa kanadagäss är en gåta. De sprider ju dessutom ibland salmonella. Absolut ingen hit vid badplatser eller på andra ställen-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä de är en enda sanitär olägenhet. Obegripligt att inget görs. Ännu märkligare är att jag ser folk som matar dem!!!!
   .

   Radera