fredag, februari 24, 2023

Att fundera på en fredag

Varje fredag bjuder Elisa Matilda upp till dans. Nej, jag skojar, det gör hon naturligtvis inte, hur skulle det gå till? Men hon har klurat ut fem frågor för hugade bloggare att besvara, och det är vi rätt många som gör. Ibland är frågorna aktuella, ibland mer allmänna. Den här gången handlar det om aktualiteter.
 1. Blev det någon semla (i någon form) i veckan?
   Jajamensan! Men bara en ... än så länge i alla fall ...
 2. Hur firade du din senaste födelsedag? Stillsamt. Sonen bjöd på god middag, Dottern skickade fina blommor, Maken hade gett mig present i förväg. Många ringde eller sms-ade och grattade. Flitiga hurrarop på Facebook också.
 3. Vilken var den senaste listan du gjorde? Varje gång när jag ska handla mat gör jag lista, så det blir flera gånger i veckan. Dock är det inte helt ovanligt att jag glömmer den på köksbordet eller så, men eftersom jag i a f skrivit den kommer jag rätt bra ihåg vad jag behöver köpa!
 4. När väntade du senast på en hantverkare? För ett par veckor sedan. Han skulle kolla eventuellt fuktläckage i köksgolvet. Resultat negativt, tack och lov.
 5. Vilken serie eller film har du senast börjat titta på? Såg första avsnittet av "Inventing Anna" (Netflix) igår efter rekommendation (undrar av vem?). Kommer inte att se fortsättningen. Ikväll ger jag "Bäst i test" en chans. Ibland får man skratta, och det behöver vi ju alla! 
Copyright Klimakteriehäxan

PS När det handlar om tv - kolla mitt inlägg nedan och se sedan den serien! Klart intressant!

18 kommentarer:

 1. Just det ja, grattishälsningar på Facebook. Rätt kul sätt att visa att man kommer ihåg vänner från förr.
  Usch för fuktskador, det skön att det var falskt alarm. När vi bodde i eget hus fick vi fuktskada i badrummet. Länge länge stor en fläkt och brummade där, dygnet runt. Så skönt när det var klart.
  Bäst i test är väldigt roligt ibland, jag gillar det programmet. Det är klart att det hänger på deltagarna men de brukar hitta rätt där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft vår beskärda del av fuktskador: först blev det ett nytt badrum, sedan blev det stambyte ... vill inte ha fler såna äventyr!
   Kvällens Bäst i test var inte kanon men ok.

   Radera
 2. Jag behöver också ett gott skratt. Förresten det behöver vi väl alla! Jag lyckades klämma två semlor på samma kväll! Med varm mjölk. Mmmm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hetvägg! Mums! Det har jag inte ätit på åratal!

   Radera
 3. Det finns några fördelar med FB, bland annat gratulationer på födelsedagar;-)
  Så det blev en semla för dig med. Bra jobbat! Traditioner finns där för att följa;-)
  Inköpslistor har jag slutat med sedan jag blev pensionär. Konstigt, jag vet. Men det otroligt sällan jag kommer hem utan det jag planerade att köpa. Att jag sedan köper mera än vad jag behövde är en helt annan sak;-)
  Har sett trailers av "Bäst i test". Såg att David Sundin är med. Jag klarar inte av honom. Tycker inte att han är rolig. Han är en av min bästis Yvonnes favon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte från början att Bäst i test var outhärdligt - sen blev jag övertalad att ge det en andra chans och då skrattade jag! Sundin är speciell, hyggligt kul tycker jag. Men är man allergisk så är man.

   Radera
 4. Skönt att du slapp fuktskada, sånt kan bli krångligt och besvärligt under torktider o annat. Just nu räcker det med tv-tid när skidVM pågår, annars hinner jag knappt ut och rasta jycken. Ha en skön helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul med vintersport i tv, lätt att fastna i soffan! Men din vovve säger väl ifrån så du blir tvungen att resa dig emellanåt.

   Radera
 5. Just det , glömde helt alla glada grattishälsningar man får på facebook när man fyller år. Har inte ätit någon semla just denna vecka, men tidigare i år!
  Vi försökte också se Inventing Anna, pallade två avsnitt kanske, men det föll inte oss på läppen heller, fast jag hört gott om den! "Bäst i test", nej, har inte sett..tror inte jag gillar det...ska bli kul att höra om du gillar det!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte vad det var för fel på "Inventing Anna" men "Bäst i test" är definitivt roligare.
   Tycker du ska ha dig en helg-semla!

   Radera
 6. Det låter som om du firat din födelsedag riktigt ordentligt tycker jag.
  Undrar om jag sett "Inventing Anna"? Den får jag ta och kolla på.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har absolut inga klagomål, blev verkligen firad tillräckligt! Om den där tv-serien: någon rekommenderade den varmt till mig, minns alltså inte vem, men kan konstatera att vi inte har samma smak. Vilket inte hindrar att du kanske gillar den!

   Radera
 7. slutat med matlistor för länge sedan, maken klarar sig utan också

  SvaraRadera
 8. Hetvägg är något jag inte heller hört om på flera år, men detta år har flera ätit sina semlor med varm mjölk. Dom gjorde det här på jobbet, dom som gillar det o flera som provade för att dom aldrig prova. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är definitivt enklare att äta sin semla som bulle, utan att värma mjölk och skapa mer disk ... men faktum är att jag tror jag ska återuppleva den där grejen i år!

   Radera
 9. Anonym4:59 em

  Jag älskar Bäst i test, det är precis min humor så jag skrattar mest hela tiden. Kanske inte så konstigt då att två av mina favoritklipp är när Ankan presenterar sitt bästa ljud och när han inte hinner byta om i hissen.
  https://www.youtube.com/watch?v=P7SqzrfvDQM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skrattar man, väldigt beroende på vem som gör vad. Ankan är ju helt oberäknelig!

   Radera