torsdag, februari 09, 2023

CITAT om de fräcka bankerna

"Vi talar trots allt om en bank med marknadens mest missnöjda kunder, som lagt ned över 300 kontor i Sverige, som genom att tvätta pengar åt ryska oligarker fläckat ned Sveriges rykte utomlands, som blev ertappade med att i åratal lurat sina fondkunder och svarade med att stämma (!) de som vågade klaga. Och sist men inte minst: en bank som finns kvar tack vare svenska skattebetalares vänlighet att gå i borgen för den 2008."

-Läs Andreas Cervenkas insiktsfulla krönika i Aftonbladet med rubriken "Göran Perssons bank slår rekord i fräckhet" och jag lovar: du kan inte låta bli att bli arg. Bankerna lever i sin egen värld, och vi, deras kunder, blir faktiskt inte särskilt väl behandlade. Om det nu kommer som någon överraskning?

2 kommentarer:

  1. Har läst krönikan och reagerade som du. Blev tvärilsk. Å andra sidan är ju herr Persson "pamp" och tycker att han kan göra som han vill. Skandal! Att folk ens har kvar sina pengar där är ju en gåta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det en ytterst läsvärd text! Hela bankväsendet verkar vara en ovanligt stor skyddad verkstad, väldigt dyr i drift dessutom.

      Radera