lördag, februari 25, 2023

Veckans mening – om bakverk

Finns det en mening jag nyss läst som fick mig att hejda mig en extra liten sekund? Det är Skriv-Robert som undrar, och jag svarar ja lördag efter lördag. Nu har jag ägnat mig åt svensk feelgood, en lättläst historia av Emma Hamberg: "Je m´appelle Agneta", om den 49-åriga uttråkade kvinna som bestämmer sig för att byta miljö åtminstone för en kortare tid. Hon reser till Frankrike och hittar Äventyret, om än av rätt oväntad typ. Här finns njutningar runt varje hörn! Ibland vattnas det i munnen även på bokens läsare (mig i alla fall) ... Se bara här, en mening som passar extra bra i dessa semmeltider :

Vi dricker kaffe, småpratar, storpratar, mellanpratar och trycker i oss bakverk: romdränkta canelés, briocher med hallonmarmelad, mandelcroissanter, chokladstinna eclairer, mini tarte tartins och smördegssnäckor med russin och vaniljkräm.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. vid Centralstationen finns lite franska bakverk med RUSSIN 🧡

  SvaraRadera
 2. har inte läst Hamberg. gillar inte russin. någonstans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var min första Hamberg-bok, kan kanske bli fler så småningom men inte direkt. Russin är gott, i bröd och i mùsli och tillsammans med choklad t ex!

   Radera
 3. Den boken har jag faktiskt läst! En av få feelgood böcker som jag läst och faktiskt gillade skarpt:-) Inte sötsakerna dock;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart charmig, och lite oväntade "svängar" ...

   Radera
 4. En bok jag läste för ett bra tag sedan och verkligen gillade- Ja, inte det söta i denna mening, men det andra. Det liv hon valde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var originell och bra berättad!

   Radera
 5. Jösses, hinner de verkligen prata då de trycker i sig så mycket bakverk? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De får definitivt sitta kvar rätt länge ...

   Radera