fredag, februari 03, 2023

Har natten varit god?

God morgon! Har du sovit gott? 
Visst börjar vi ofta dagen så? Ännu mer i dag än andra dagar, eftersom Elisa Matildas fem fredagsfrågor handlar om sömn.

 1. Vad håller dig uppe om kvällen? Bok, tv, mobil, dator. Upprensning i köket, kanske (i alla fall om vi haft gäster)
 2. Hur fungerar du på dålig sömn? Blir slö och gäspar mycket, men om något uppiggande händer brukar jag kvickna till trots sömnbrist.
 3. När sover du som bäst? Efter en aktiv dag i tyst rum med sval luft, rena lakan, släta kuddar och gosigt täcke. 
 4. Vilken är den konstigaste plats du sovit på? Vet inte riktigt. Finns nog ett antal. Men kan nämna "hotellet" i Nicaragua där en fet kackerlacka höll mig sällskap (oinbjuden) när jag duschade på morgonen. Tror inte jag sov särskilt gott innan heller. Kommer även ihåg den romantiska "hyddan" på stranden i Guatemala där det visade sig att också en orm tillbringade sin dygnsvila. Inte bra för sömnen! Plötsligt minns jag dessutom en vit ryamatta som jag sträckte ut mig på under ett kalas som pågick ända in på småtimmarna ...
 5. Vad drömmer du mest om? Glömmer fort mina drömmar, men ofta handlar det nog om något som jag ska få gjort inom en viss tid. Hinner förmodligen inte bli klar ... fast det var vanligare förekommande när jag jobbade. Symptom på stress antar jag.
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. tittar på bra filmer i svtPlay, kan stänga av och fortsätta nästa dag... maken har annan syn på att avbryta en film. Maken kan också ibland få lust att spela saxofon 🎷sent - fördel att bo i hus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avskyr att klippa av en film mitt i! Kan heller inte hoppa en bit in i en film som redan börjat (det kan min man).

   Radera
  2. Jag delar ofta upp filmer, ser halva filmen idag och resten imorgon. Men det finns undantag, ibland måste jag se hur det går.

   Radera
  3. Praktiskt, naturligtvis - men inget för mig! Jag är otålig, vill veta hur det går utan att vänta.

   Radera
 2. aldrig i livet avbryta en film mitt i! jo, om den är dålig, förstås. dela rum med kackerlackor och ormar betackar en sig för! särskilt ormar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt: avbrott om den är dålig, men då kommer jag inte att återuppta tittandet. Jag vill inte dela sovrum med djur! (jo några hundar har jag gillat)

   Radera
 3. Kackerlackor, usch och fy, då hade jag hellre sovit på en kackerlackfri ryamatta :) har också såna där stressdrömmar ibland, var ett tag sen sist nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där ryamattan minns jag - enormt stark dragningskraft hade den, klockan var nog över tre på natten vid det laget! Men länge sen nu.

   Radera
 4. Avbryta tv-serier går bättre än film. Men finns filmer som det funkar med, kan behöva smälta saker, fundera lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tv-serier, absolut! S k "binge-tittning" är inget för mig.

   Radera
 5. Visst är drömmar konstiga, men ofta knyter de ju an till något som hänt. Fast just de drömmarna kommer jag nästan aldrig ihåg. De suddas ut innan jag hinner vakna ordentligt.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen drömmer vi ofta om saker vi helst vill förtränga ... men det kan nog vara positiva saker också.

   Radera
 6. Sovkamrater som ormar och kackerlackor vill man helst vara utan, de är inte bra för sömnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte bra vare sig för hälsan, sinnesfriden eller sömnen!

   Radera
 7. Spännande platser du har lagt din huvudkudde på! Vill minnas att det förekom orm i senaste Robinson-säsongen, det hade jag inte velat ha som sängkompis. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, men spänning i form av otrevliga djur är inget jag vill ha ...

   Radera
 8. Trean har vi absolut gemensamt. Sedan skrattade jag gott åt din kackerlackekompis. Hade nog förträngt det, men jag mindes en bautastor kackerlacka på 15:e våningen i ett hotel i Miami Beach. En enda! Fotade av den och skickade pappersbilden till Expressen vid hemkomst. Och visst blev bilden publicerad - hahaha. Det var innan mejl och digitalkamera alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrattar aldrig åt en kackerlacka!!! Avskyr dem, oavsett storlek, och de ska inte vara mina sambos.

   Radera
 9. Ofta kommer man bara ihåg de "dåliga" drömmarna. Jag undrar varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det undermedvetna har ett eget sorts minne, kanske????

   Radera
 10. Rena lakan är en favorit även för mig, och doftar gott gör det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en njutning! Och inte är den dyr heller!

   Radera