onsdag, februari 21, 2024

CITAT om död och politik

Hon log på presskonferensen! Hon var nysminkad och mascaran rann inte. Alla kvinnor vet vad jag menar. Det säger mig åtminstone att den kvinnan inte älskade sin man, men att hon älskar makt och presskonferenser.

-Så nedlåtande kommenterade en (kvinnlig) programledare i rysk stats-tv framträdandet 47-åriga Julia Navalnaja gjorde sedan det blivit känt att hennes man Aleksej Navalny dött, efter lång tid i fängelse, under oklara omständigheter. En modig man som Kreml försökt mörda förr, och en, ja kanske den ende, som öppet och på allvar vågat kritisera den nuvarande ryska ledningen. Kan hans änka ena oppositionen mot Putin och bli en stark politisk faktor? Den sorgliga utvecklingen som pågår i Ryssland kommer att befästas ytterligare om ett par veckor när Vladimir Putin utan motkandidat ställer upp i ännu ett presidentval. Det liknar naturligtvis inte alls ett val så som det bör se ut i en demokrati. Läs mer här, i Dagens Nyheter.

2 kommentarer:

  1. visst, i Karelen hade man gråterskor, i Indien brände man änkorna med maken, i Sverige täckte man ansiktet med sorgflor, en del änkor har anledning att gråta av ekonomiska skäl.... men Julia Navalnaja är helt självgående nationalekonom, duktig och stark, oavsett vad rysk tv säger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan bara önska henne lycka till. Men ger hon sig in i leken lär det bli tufft.

      Radera